23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Synlige filtsamlinger: To see or not to see

Det kan være umanerlig svært at undgå, synlige samlinger i filten. Men maleren kan "maskere" samlingen.

Ret ofte ser vi kunder der er utilfredse med at kunne se – eller nærmere skimte – samlinger i filt, og det er naturligvis frustrerende at have købt sit drømmehus og konstatere, at malerarbejdet ikke er udført som et stykke fabriksfremstillet plast eller andet 100 pct. ensartet materiale.
 
Men det helt store spørgsmål er jo, om man reelt må kunne se disse samlinger?
 
Tja, som vi – Danske Malermestre - ser det, så kan – eller nærmere må – man vælge mellem pest eller kolera i dette til­fælde, for uanset hvilke opsætningsmetode man vælger (enten at skære eller støde filten sammen), så vil der altid partielt kunne forekomme synlige samlinger. Vi har i hvert fald aldrig været i et hus, hvor man ikke kan finde synlige filtsamlinger, hvis man leder minutiøst efter dem.
 
Når det er sagt, så er der naturligvis flere årsager til, at der kan forekomme synlige filtsamlinger. Eksempelvis vil en lille bule eller planhedsafvigelse i underlaget kunne forårsage problemet uanset om banerne skæres sammen, eller man støder de kantskårne sider sammen.
 
På samme måde når man skærer filten sammen, så kan en minimal ændring af vinklen på kniven give sig udslag i synlige samlinger. For god orden skyld skal vi heller ikke glemme, at der også kan være tale om dårligt udført håndværk, som naturligvis ikke er acceptabelt.
 
Et andet element der bør gøres opmærksom på, når man taler om synlige filtsamlinger, er et emne vi som udførende ikke har indflydelse på, nemlig selve den filt der anvendes.
 
 
Læs den faglig tekniske artikel ’Synlige filtsamlinger: To go or not to go’ 
 
Billedtekst: Uanset om maleren støder filten sammen eller skærer samlingerne til, så de passer, kan selv den mindste ujævnhed i underlaget give sig udslag i en synlig samling. Foto Faglig teknisk afdeling
 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.046