23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Svært at se ind i fremtiden

Lige nu går det fint nok for en række malermestre, men det er blevet sværere at se ind i fremtiden – og opgaveporteføljen har ændret sig lidt under krisen, der er taget til efter sommerferien.

Trods flere krisetegn har de malermestre, som Danske Malermes­tre har talt med, nok at lave lige nu. Men ordrebøgerne bugner ikke som de plejer. Malermestrene er klar på ændringerne i typerne af opgaver – og forbereder endnu ikke fyringer af de ansatte.

Malermester Morten Christiansen fra CSC Malerfirma i Gilleleje har primært to opgavetyper. Halvdelen er private kunder – både de ganske almindelige og så de udenlandske, der ombygger store sommerhuse i Nordsjælland. Det andet ben er et samarbejde med en lokal tømrer og murer om ombygninger og tilbygninger sam­men med arkitekter.

- Jeg har svært ved at gennemskue krisen. Normalt kan vi tydeligt mærke, at det vælter ind efter sommerferien. Men fra au­gust har telefonen ikke ringet så meget, som den plejer. Jeg har heller ikke så meget at regne på for mureren og tømreren – og det er alt sammen noget, der først skal sættes i gang næste år. Til gengæld er der lidt pudsigt kommet lidt mere fra private kunder, siger Morten Christiansen, der da han så, at det kunne gå lidt galt i forhold til krisen, trak i trådene i sit netværk. Det er tidligere kunder, rundt i lauget i Frederiksborg Amts Malerlaug og et sa­marbejde med folk fra Roskilde Malerlaug. Plus han har ringet til kunder, der har vist interesse for tilbud og sagt, at der er tid nu.

- Det har jeg normalt ikke behov for. For 1. kvartal plejer det at brænde på med mange opgaver. Så det har været et meget atypisk efterår, fortsætter han.

Læs artiklen ’Svært at se ind i fremtiden’ 

Foto Søren Hytting

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047