23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Video: LCA med Arkitektforeningen og Lendager

Bliv klogere på de kommende LCA-krav, hvordan Lendager arbejder med LCA og DesignLCA, der er en BIM-baseret LCA-beregner.

Når nytårstalerne er overståede, står hele byggeriet overfor en ny virkelighed. Det skyldes, at LCA 1. januar bliver et lovkrav for al nybyggeri med en grænseværdi på 12 kg CO2e per m2 per år for projekter over 1.000 m2.

Men hvad betyder de nye LCA-krav for dig? Og hvordan får du overblik over klimaaftrykket af dit projekt i de tidlige faser, hvor de designmæssige beslutninger har stor indflydelse på hvor klimavenligt dit byggeri bliver – og ikke mindst om dit projekt ligger under eller over 12.  

Det var nogle af emnerne på gå-hjem-mødet hos Akademisk Arkitektforening, som GRAPHISOFT Center Danmark og Lendager afholdt forleden.

LÆS OGSÅ Anders Lendager: Vi har længe efterspurgt et dynamisk LCA-værktøj 

Nu kan du få alle indsigterne fra gå-hjem-mødet i vores video på YouTube, du rammer her →

Jørn Kiesslinger, teamleder for bæredygtighedsledelse hos Lendager, fortæller, hvordan de arbejder med LCA og kom med en række inspirerende eksempler på deres klimavenlige byggerier. Thomas Graabæk fra GRAPHISOFT Center Danmark gennemgår LCA-kravene og præsenterer DesignLCA.

BIM-baseret LCA-beregner
Design LCA er en BIM-baseret LCA-beregner, der direkte i BIM-programmet måler klimaaftrykket af dit byggeri allerede i de tidlige faser – og tager både højde for bygningernes klimabelastning for det indlejrede CO2-aftryk i bygningens materialer og for energiforbrugets CO2-udledning i driftsfasen. DesignLCA er udviklet at Graphisoft Center Danmark i samarbejde med Lendager.

"DesignLCA  giver arkitekter overblik over klimaaftrykket af deres byggeprojekter i de indledende faser og giver mulighed for for at træffe klimavenlige design- og funktionalitetsbeslutninger i de indledende faser, før designet låses. På den måde bliver LCA et aktivt design-værktøj, " fortæller Thomas Graabæk, arkitekt MAA og indehaver GRAPHISOFT Center Danmark.

Du kan læse mere om DesignLCA her →

 

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.046