23948sdkhjf
Del siden
Annonce

BM Byggeindustri vinder Akademikerprisen 2022

BM Byggeindustri modtog i sidste uge Akademikerprisen. En pris der uddeles årligt af Akademikernes A-kasse til en virksomhed der, ved ansættelsen af en akademiker, har opnået særligt gode resultater.

I en byggevirksomhed med mere end 40 år på bagen og med mere end 160 ansatte, der primært arbejder som tømrere, har ansættelsen af en filosof vakt en del opsigt – både internt og eksternt.

Byggeriet står for omkring 30 % af CO2-produktionen i Danmark. Med regeringens mål om at nedbringe Danmarks samlede CO2-udledning med 70 % inden 2030 er det tydeligt, at der kan og skal gøres en stor indsats fra byggebranchen, for at bidrage til at nå det mål. Det var bl.a. med denne bevidsthed, at ledelsen ved BM Byggeindustri sidste år anerkendte, at der var brug for helt nye kompetencer i virksomheden til at angribe nogle af de udfordringer.

Dette førte derfor til ansættelsen af Thomas Sørensen som Bæredygtighedsansvarlig. Med en uddannelse i Anvendt Filosofi har han siden sin ansættelse været med til at sætte retningen for en grønnere udvikling hos virksomheden.

Nye tanker i en traditionel branche

I en traditionel branche som byggebranchen, hvor man i mange år har været vant til ”business as usual”, er der brug for at tænke anderledes, for at løse de problemer vi står overfor.

"Vores måde at bygge på, med træbaseret modulbyggeri, er i forvejen meget anderledes fra den måde man traditionelt bygger i branchen. Vi er derfor vant til at anskue ting fra en anderledes vinkel. Ansættelsen af Thomas har kun bekræftet os yderligere i, at vi har brug for nye perspektiver, for at kunne udtænke nye løsninger på nogle af de klimaproblemer byggebranchen står overfor.” siger medejer og Salgschef, Simon Hasbøg.

Fra ”tilfældig bæredygtighed” til bevidst bæredygtighed

BM Byggeindustri har siden opstarten i 1978 bygget i træ. Et byggemateriale der ofte fremhæves som et mindre CO2-tungt alternativ til mere traditionelle byggematerialer.  

Træ har været så integreret en del af virksomhedens historie, at der egentlig ikke tidligere har været særligt stor fokus på også at anerkende de miljømæssige fordele ved materialet. For at komme derhen, og også overordnet tænke i en mere miljøvenlig retning, har det været essentielt at kigge indad og have én, der har kunnet stille spørgsmål, der fordrer refleksion i hele virksomheden:

"Det handler ikke om, at vi "bare" skal forsøge at blive mere bæredygtige, det handler lige så meget om, at vi bliver bedre til at forstå hvorfor vi overhovedet vil være bæredygtige." siger Thomas Sørensen.

Det er blandt andet denne tankegang, som var med til at indbringe Akademikerprisen og præmien på 50.000 kr. i sidste uge ved Akademikernes A-kasses prisuddeling.

BM Byggeindustri A/S
Lupinvej 18
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39122014

Kontaktperson

RN
Rikke Nielsen
Digital Designer
+45 81770954 rni@bmbyggeindustri.dk

Send til en kollega

0.047