23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kirkemalerne

De ligger spredt ud over det ganske land, de hvidkalkede middelalderkirker. Og fra basen i Østjylland rejser Dansk Kirkekalk rundt og vedligeholder og kalker mange af dem.

 Der var engang… Sådan begynder alle eventyr, og sådan næsten også eventyret om Dansk Kirkekalk i Brædstrup mellem Horsens og Silkeborg.

 For mens malermester Knud Reenberg tilbage i 1960'erne malede og renoverede kirker indvendigt, så købte malermester Mogens Reenberg og hustruen Henny Reenberg en lift og begyndte at lave forretning på at kalke kirke inde og ude. Og firmaet, som for 12 år siden fik sønnen, malermester Michael Reenberg, med i ledelsen, råder i dag over ti lifte og kalker kirker over hele landet. Og med mere end 1500 kalkede middelalderkirker fordelt over hele landet, er der også grundlag for en virksomhed som Dansk Kirkekalk.

- Vi har vel aftaler med 4-500 kirker over hele landet. Aftalerne med kirkerne løber typisk over fire eller fem år.

- I den periode efterser vi løbende kirkerne og laver småreparationer og kalker, hvor kirken trænger. Jeg vil tro, at vi arbejder på omkring 200 kirker hvert år, lyder det fra malermester Michael Reenberg om arbejdet, der strækker sig fra nattefrostens ophør og frem til den kolde årstid igen står for døren.

Læs hele artiklen her

Foto Søren Hytting

 

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047