23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Højt fra fyrets top…..

Fra Skagen og til Gedser, fra Trekroner i øst til Sædding i vest – og hele vejen langs kysten. Malerfirma Brdr. Folkmann fra Svendborg har malet fyrtårne overalt i Danmark. Det er en niche med udsigt.

Der er opgaver, og så er der spektakulære opgaver. Og Danmarks sydligste fyrtårn med et overfladeareal på 500 kvadratmeter kan vel med en vis ret kategoriseres som det sidste. Adressen er – næppe overraskende Gedser Fyrvej – og her knejser Gedser Odde Fyr 20 meter op over de omkringliggende marker og advarer de sejlende mod det farlige, undersøiske Gedser Rev.

Gennem det seneste år har Malerfirma Brdr. Folkmann fra Svendborg haft fast arbejde med renoveringen af det mere end 220 år gamle fyrtårn – et arbejde, der blandt andet krævede udskiftning af bærende jernbjælker i tårnets øverste dæk, udskiftning af 2500 af de gamle mursten og mere end 14 ton puds og sprøjtepuds.

- Fyrtårnet var i en dårligere stand end nogen havde regnet med. Sidst, det blev malet, er en 30-40 år siden. Dengang blev der også udført mur- og betonreparation, desværre nok med nogle forkerte materialer. Man havde blandt andet brugt noget cementmørtel, som ikke kunne arbejde sammen med underlaget, så der trak fugt ind.

- Så arbejdet endte med at blive meget mere omfattende, og derfor blev det også kun til renovering udvendigt, mens den indvendige er udskudt indtil videre, forklarer Klaus Folkmann, der også fortæller, at det først var, da stillads og indpakning var på plads og det gamle fyrtårn var blevet sandblæst, at det for alvor gik op for dem, hvor slemt det egentlig stod til.

Brdr. Folkmann arbejdede i hovedentreprise med en række lokale underentreprenører. Og Klaus Folkmann sætter stor pris på at arbejde på den måde. Det giver såvel frihed som ansvar.

Læs hele artiklen her

Billedtekst: Klaus Folkmann ved den store prisme i toppen af fyrtårnet. Det er placeret 26 meter over havets overflade, og lyset kan ses 48 kilometer væk.

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.046