23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DesignLCA i Arkitekten

2023 bliver LCA-beregninger en obligatorisk del af bygningsreglementet. Arkitekten bringer en artikel den kommende LCA-krav og en række LCA-beregnere.

Fra årsskiftet bliver LCA en obligatorisk del af bygningsreglementet for al nybyggeri over 1.000 m2, og i den seneste udgave af Arkitekten beskriver Pernille Scheuer i artiklen ’LIVSCYKLUSANALYSER – nye CO2-krav til nybyggeri og klimabesparende restaurering” de kommende LCA-krav og en række LCA-beregningsværktøjer, herunder DesignLCA.

DesignLCA beregner både materialernes iboende CO2 og driftsenergien
”Flere arkitekter har udviklet deres egne redskaber for at være bedre rustet til at efterleve de nye krav og udfordre analysernes anvendelsesmuligheder. Heraf kan nævnes Vandkunstens LCA Estimator og softwarevirksomheden GRAPHISOFT Center Danmark, som i samarbejde med Lendager Group har udviklet det digitale værktøj DesignLCA. (…) Værktøjet kombinerer beregning af klimapåvirking fra et byggeris byggematerialer med det estimerede energiforbrug i byggeriets drift og er direkte kompatibelt med BIM-programmer, hvilket skal medvirke til at give arkitekterne en tidlig indikation af deres projekters klimapåvirkninger,” hedder det blandet andet i Artiklen.

LCA-overblik allerede i de tidlige faser
Thomas Graabæk, indehaver GRAPHISOFT Center Danmark, forklarer baggrunden for udviklingen af LCA-beregneren. 

”I forbindelse med LCA-beregninger er der i dag nogle enorme barrierer for rådgiverne, da de forskellige eksisterende LCA-beregnere enten ikke kan regne direkte på BIM-projekter, ikke medtager CO2-udledningen fra bygningens brug eller kræver brug af en række forskellige programmer for at komme i mål. Med DesignLCA får rådgiverne fra starten overblik over CO2-udledning mens de skitserer, så de kan tilpasse deres design, så det resulterer i bæredygtige byggerier.”

LÆS OGSÅ: Anders Lendager: Vi har længe efterlyst et dynamisk LCA-værktøj

Gratis gå-hjem-møde i samarbejde med Arkitektforeningen og Lendager.
17. november afholder GRAPHISOFT Center Danmark gratis gå-hjem-møde om DesignLCA i samarbejde med Akademisk Arkitektforening og Lendager.

Programmet består af en gennemgang af de nye LCA-krav, DesignLCA og så fortæller Jørn Kiesslinger, teamleder for bæredygtighedsledelse hos Lendager, om deres arbejde med LCA-beregninger.  

Yderligere info og tilmelding finder du her

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.047