23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bageren har lukket og der er ventetid på en taxa

Der tales meget om rekruttering af medarbejdere i vejbranchen, men handles der nok?

På konferencen ”Vejarbejde uden ulykker” hos VEJ-EU var der fokus på, hvordan branchen skal arbejde med at synliggøre de ting, som de nye generationer synes er fede ved arbejdet. Der var mange forslag til, hvordan man kan tiltrække nye hænder og hoveder. Men måske især det sidste.

Vi har nok alle set butiksruder, med skilte hvor der står, at detailhandlen også mangler hænder. Og en håndværkerbil med en streamer, hvor der står, at du kan blive den nye kollega. Men det er næppe tilstrækkeligt. Så det er klogt at fremme dialogen om, hvordan vi hjælper de unge med at træffe den beslutning, som er rigtig, når de skal vælge karriereretning.

 Først og fremmest skal vi med grå hjelme vænne os til, at de unge vælger flere gange i løbet af et arbejdsliv. Der er mange som tager et par år i et job – og det kunne sagtens være som ufaglært i hos en entreprenør. Når de så har haft oplevelser nok med den branche, smutter de videre til en anden eller til uddannelse. For de unge zapper som aldrig før, og vi lidt ældre ser stadigvæk til med undren, fordi det er så forskelligt fra det, vi selv gjorde engang.

 Uanset hvad, så er der mange med nogle år på bagen, som trækker i beslutningstagertøjet, og også mange, som ikke helt forstår ungdomskulturen. Det er ærgerligt, for der er meget at hente ved at møde de unge, der hvor de er. Og ovenstående eksempel er et godt et. Hvis der nu var en ”voksen”, som så den unges behov for kompetenceudvikling, så kunne man måske være den inspirationskilde som gør, at den unge fortsætter i faget.

 Tænk hvis de to år hos entreprenøren kunne byttes ud med fire år som studerende på vejingeniøruddannelsen eller noget lignende. SÅ kunne vi få en pæn håndfuld unge, som både havde praktisk indsigt og en relevant videreuddannelse.

 Og det er kun en af de mange ting, som vi kunne gøre. Vi kunne åbne dørene for praktikanter, trainees, studentermedarbejder og så videre. Vi kunne slet og ret vise os fra den bedste side, i stedet for som i dag, hvor virkelig mange gør meget lidt. Og selvom den nuværende krise kan betyde, at der i en periode er rift om jobbene, så vender det igen, og så får vi igen brug for alle ledige hænder.

 

Se videoen med Stephanie Halse fra Byggeriets Uddannelser og hør hvad hun sagde efter konferencen.

VEJ-EU Vejsektorens Efteruddannelse
Guldalderen 12
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK86632012

Kontaktperson

EK
Eva Kartholm
Sekretariatschef
+45 31640052 eva@vej-eu.dk

Send til en kollega

0.046