23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Erklærer KRIG mod regeljunglen

Det koster de små og mellemstore virksomheder mere end 50.000 kr. hver om året i gennemsnit at indrapportere til de offentlige myndigheder. Nu er det nok. Myndighederne skal betale for de opgaver, de pålægger de selvstændige, mener SMVdanmark.

Momsindberetninger, A-skatter, sygefravær, feriepenge, sygedagpengerefusion og opgørelser til Danmarks Statistik over for eksempel lagerbeholdning og miljøbeskyttelse.

Det blot nogle eksempler på de mange og omfattende indberetninger til de offentlige myndigheder, som selvstændige igen og igen skal tage sig af.

Og det koster. En selvstændig bruger i gennemsnit 3,5 time hver eneste uge på at indrapportere til forskellige offentlige myndigheder.

I alt svarer det til en ekstraudgift på over 50.000 kr. pr. virksomhed eller 16,5 mia. kr. i alt for alle små og mellemstore virksomheder i Danmark. Det kan også omskrives til cirka 35.000 ansatte, der arbejder fuldtid udelukkende for at tilfredsstille det offentliges indberetningskrav.

- Det er vanvittigt meget tid, en gennemsnitlig virksomhedsejer skal bruge på ting, der ikke har noget med virksomhedens drift at gøre. Virksomheder er jo ikke sat i verden for at lave indberetninger. 

De brænder for at skabe gode produkter til kunderne, siger talmanden bag analysen, Martin Kyed, cheføkonom i SMVdanmark. Han mener, det bureaukratiske helvede skræmmer folk bort fra livet som selvstændig.

- Er du for eksempel en dygtig maler, der vil være din egen chef, så er det altså langt fra din livret at skulle sidde ved et skrivebord om aftenen og fortælle for eksempel Danmarks Statistik, hvor stor værdien af dit lager er, siger han.

 Læs hele artiklen her

Billedtekst: Det skal ikke længere være gratis, når myndigheder pålægger virksomhederne at indberette alt fra moms til statistik over lagerbeholdning. Foto Mads Nissen, Ritzau Scanpix

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047