23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gå-hjem-møde om LCA hos Arkitektforeningen

I 2023 bliver LCA en obligatorisk del af bygningsreglementet. Arkitektforeningen inviterer i samarbejde med GRAPHISOFT Center Danmark til gratis gå-hjem-møde om DesignLCA.

Med indgangen til 2023 bliver LCA-beregninger en obligatorisk del af bygningsreglementet for al nybyggeri, med en grænseværdi på 12 kg CO2e per m2 om året for nybyggeri over 1.000 m2.

For at imødekomme de kommende LCA-krav har GRAPHISOFT Center Danmark i samarbejde med Lendager udviklet DesignLCA. DesignLCA er en BIM-baseret LCA-beregner, der gør det muligt at gennemføre LCA-beregninger og imødekomme de kommende LCA-krav.

Som det eneste BIM-baserede LCA-værktøj beregner DesignLCA både bygningernes klimabelastning for det indlejrede CO2e-aftryk i bygningens materialer og energiforbrugets CO2e-udledning i driftsfasen. Det er de to vigtigste parametre, der indgår de nationale LCA-krav, som bliver obligatoriske allerede fra starten af 2023.

Kom til gratis gå-hjem-møde om DesignLCA 

Torsdag d. 17. november afholder Arkitektforeningen i samarbejde med GRAPHISOFT Center Danmark gratis gå-hjem-møde om DesignLCA. Kom og bliv klogere på de kommende LCA-krav, hvordan du – uden at være ekspert i LCA eller EPD’er – kan lave LCA-beregninger. Derudover får du indsigt i, hvordan Lendager arbejder med LCA.  

Programmet for gå-hjem-møde om DesignLCA

  • 16.00 – 16.10 Velkommen

  • 16.10 – 17.00: LCA, de kommende krav og DesignLCA ved Thomas Graabæk, Arkitekt MAA og indehaver af GRAPHISOFT Center Danmark.

  • 17.00 – 17.30: Sådan arbejder Lendager med LCA ved Jørn Kiesslinger, Arkitekt MAA og teamleder for bæredygtighedsledelse hos Lendager.

  • 17.30 – 18.00: Spørgsmål og mulighed for at netværke    

For medlemmer af Akademisk Arkitektforening er det gratis at deltage i gå-hjem-mødet om DesignLCA.

Du tilmelder dig her →

LÆS OGSÅ: Anders Lendager: Vi har længe efterlyst et dynamisk LCA-værktøj

Udviklet i samarbejde med GRAPHISOFT Center Danmark og Lendager

DesignLCA er udviklet i samarbejde mellem GRAPHISOFT Center Danmark og Lendager Arkitekter. Thomas Graabæk, Arkitekt MAA og indehaver GRAPHISOFT Center Danmark, forklarer om baggrunden for udviklingen af DesignLCA.

”I forbindelse med LCA-beregninger er der i dag nogle enorme barrierer for rådgiverne, da de forskellige eksisterende LCA-beregnere enten ikke kan regne direkte på BIM-projekter, ikke medtager CO2-udledningen fra bygningens brug eller kræver brug af en række forskellige programmer for at komme i mål. Med DesignLCA får rådgiverne overblik over CO2-udledning allerede i skitsefasen, så de på et tidligt stadie kan tilpasse deres design, hvilket resulterer i mere bæredygtige byggerier. Hermed bliver LCA et designværktøj, der resulterer i mere klimavenlige byggerier,”  fortæller Thomas Graabæk. 

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.046