23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vej- og klimakoordinator for vejbranchen

Vildere vejr og mere vand! Kender du på forskellen på funktion og design af kantstensafledning, regnbede og permeable belægninger. Og har du styr på, hvad der er hverdagsregn og hvad er er skybrud, på vandmængder og mål for vandhåndtering?

Det er nogle af de emner, som med stigende vigtighed bør optage vejbranchen, for udfordringerne går kun en vej – der kommer mere vand, og hvis vi ikke får håndteret det, kommer der også mere vand på steder, hvor det helst ikke skal være.

VEJ-EU udbyder en vej- og klimauddannelse på tre moduler, hvor det første er en LAR-ekskursion, det andet har fokus på dimensionering og udbud, mens det sidste handler om planlægning og design.

Vejen kommer til at indgå i håndtering af både hverdagsregn og skybrud i byerne fremover, og et af værktøjerne er den digitale terrænmodel Scalgo, som anvendes ved planlægning af vandhåndtering. Den kan du se nærmere på uddannelsens dels 3. Der undervises også i konkrete vandhåndteringsprincipper og -løsninger i fremtidens klimavej.

Det er altid berigende at tale med andre fagpersoner, som arbejder indenfor samme felt eller med noget, som grænser op til. Derfor er kurset tilrettelagt, så der både er undervisning, gruppearbejde og diskussioner i plenum. Kurset henvender sig både til kommuner, rådgivere og entreprenører – men normalt er de kommunale deltagere i overtal.

Så hvis du også synes, at tiden er inde til at dygtiggøre dig, så du kan medvirke til at planlægge og designe veje og byrum, som bedre end i dag kan håndtere store vandmasser, så kig nærmer på Vej- og Klimauddannelsen. Uddannelsens del 3 udbydes relativt sjældent, men der er et kursus i november, som du kan nå at komme med på. Det er i øvrigt ikke nødvendigt at tage uddannelsen i kronologisk rækkefølge. 

https://vej-eu.dk/da/miljoe-og-klima/vej-og-klimakoordinator-3-planlaegning-og-design-223203/

 

 

VEJ-EU Vejsektorens Efteruddannelse
Guldalderen 12
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK86632012

Kontaktperson

EK
Eva Kartholm
Sekretariatschef
+45 31640052 eva@vej-eu.dk

Send til en kollega

0.05