23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Udfordrede husmalerne

Billedkunstner Kristian von Hornsleth indtog Kongens Nytorv først i september for at skabe kunst sammen med ni malerlærlinge og svende. Hornsleth havde udviklet konceptet i anledning af Københavns Malerlaugs 400-års jubilæum i år.

- Malerne har været i en ekstrem mesterlære, og vi har brudt barrieren ned mellem malerfaget og billedkunsten. Det har været en fornøjelse at arbejde med dem. Og måske er de blevet mindet om, at de er håndværkere med stolte traditioner, der skal bruges til meget at andet end at male hvide vægge, siger Kristian von Hornsleth.

Og i Københavns Malerlaug glæder man sig over, at den internationalt kendte billedkunstner og provokatør tog udfordringen op.

- Vi ville gerne give noget tilbage til byen, som har sat rammen for vores virke i 400 år, og som vi har med til at præge i lige så mange år, forklarer oldermand Per Vangekjær.

Kristian von Hornsleth havde lavet et manifest, som malerlærlinge og svende skulle tage udgangspunkt i, når de skabte deres eget maleri. Hornsleth var til stede for at guide og udfordre dem og fik også tid til male sit eget værk på stedet. Værkerne kunne opleves på Kongens Nytorv til midt i september, hvorefter de kom på turne til udvalgte pladser i hovedstaden

Foto: Henrik Nielsen

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.052