23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mestermalerne x2

To danske malersvende, begge udlært hos et medlem af Danske Malermestre, dyster i henholdsvis syd og nord. Ved World Skills, der afholdes i Bolzano i den italienske del af Tyrol. Og i Oslo ved de nordiske mesterskaber, NMO, hvor Danmark vandt.

Hvis alt var gået efter planen, skulle World Skills være afholdt i Shanghai i Kina til oktober fra den 12. til den 17. Men corona-situationen i Kina, har betydet, at de kinesiske værter har aflyst det store mesterskab. I stedet bliver verdensmesterskabet nu afholdt som en ”special edition” i 15 forskellige lande – herunder Danmark, hvor College 360 i Silkeborg danner ramme om verdensmesterskaberne for vognmalere.

For danske Jasmin Vejnø Halling, der vandt DM i Skills i foråret er det derfor ikke Fjernøsten, men derimod Bolzano i den italienske del af Tyrol, der er destinationen. Her deltager hun fra 3. til 6. november sammen med 12 andre konkurrencedeltagere, heriblandt Venera Duissenova fra Kazakhstan, Ben-Luca Franzmann fra Tyskland og franske Nancy Maurille, i verdensmesterskaberne for bygningsmalere. På verdensplan deltager over 1000 unge mennesker fra mere end 58 forskellige regioner og lande, og der konkurreres inden for 61 forskellige fag. Danmark stiller op med unge konkurrencedeltagere i otte fag og dommere i ni fag.

Jasmin Vejnø Halling er malersvend hos malermester Peter Pedersen, Malerfirma Poul Pedersen & Søn i Haslev, hvor hun også er udlært. Og hun er ikke den eneste, der fik aflyst turen til Kina. Det danske Skills-landshold 2022 tæller i alt otte talentfulde, unge håndværkere, der, nu hvor turen til Shanghai blev aflyst, i stedet får afviklet deres konkurrencer i Tyskland, Schweiz, Østrig – samt som allerede nævnt Silkeborg.

Nordiske Mesterskaber
Og mens dette blad har været i tryk, har en anden, dygtig maler været i ilden. Kille Falkensten Sten er malersvend i Malerfirma Carsten Sørensen A/S i Viborg, hvor hun også stod i lære. Kille Falkensteen Sten har to gange kvalificeret sig til DM i Skills; i 2022 opnåede hun en tredjeplads og i år blev det en andenplads. DM i Skills blev ikke afviklet 2021. Og med andenpladsen i år kvalificerede Kille Falkensteen Sten sig til de nordiske mesterskaber, NMO, som blev afholdt i Oslo fra 14. til 16. september.

I Oslo dystede Kille Falkensten Sten mod Sander Kvittingen fra Norge, Celine Hansen fra Sverige, Anna Kristín Semey Bjarnadóttir fra Island og finske Sari Saarinen. Hun vandt konkurrencen med 93 ud af 100 point.

Opgaverne til konkurrencen om at blive den bedste unge maler i Norden er både varierende og krævende. Flere er, ikke overraskende, inspireret af den kendte, norske maler, Edward Munch. Deltagerne skal blandt andet udskære og male skabeloner med motiver fra Skriget og Solen – hertil skal lægges en frihåndsopgave, hvor de kunstneriske og kreative evner skal udfoldes. Til de mere traditionelle opgaver i faget hører tapetopsætning og maling af træværk – begge dele indgår naturligvis også ved de nordiske mesterskaber.

Billedtekst: Jasmin Vejnø skulle have været til World Skills i Shanghai, men Kina aflyste grundet corona. Konkurrencen for bygningsmalere bliver derfor afholdt i Italien.

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.049