23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Der er brug for flere kloakmestre

Kloakmestre kan blive en mangelvare i fremtiden, lyder det fra Teknologisk Institut. Omvendt mangler der ikke regnvand og nedslidte afløbssystemer, så der er behov for, at langt flere tager en uddannelse som autoriseret kloakmester.

Lyder gode jobmuligheder eller egen virksomhed som noget for dig, så er du måske en af dem, som skal vælge kloakmestervejen, lyder et fra Flemming Springborg, som til daglig arbejder på Teknologisk Institut, bl.a. med at uddanne kloakmestre.

- Når man står med sit eksamensbevis i hånden, er der rigtig mange muligheder for beskæftigelse. Der ligger hundredvis af kilometer kloakledninger, der trænger til at blive skiftet. Derfor vælger mange også at starte deres egen kloakmestervirksomhed, men der er bestemt også gode jobmuligheder hvis man ikke vil drive sin egen forretning, både som funktionærer i større entreprenørvirksomheder, hos murermestre, anlægsgartnere eller lignende. Desuden ansætter kommunerne en del kloakmestre som ansvarlige for udførelse af hovedkloakledninger og dele af stikledninger, som de ejer, siger Flemming Springborg.

Mange muligheder
Det er bl.a. de senere års stigende regnvandsmængder kombineret med nedslidte afløbssystemer mange steder, som er med til at få behovet for flere uddannede kloakmestre til at vokse.

- Opgaverne er mange. Som autoriseret kloakmester har man næsten eneret på at lave al kloakarbejde i jord inden for skel. Retten gælder både nyanlæg og reparation af gamle kloakker i forbindelse med parcelhuse, og også kloakkerne i forbindelse med etageejendomme og boligblokke er med, forklarer Flemming Springborg, som opfordrer alle med interesse i området, til at kigge på de muligheder der i dag eksisterer for efteruddannelse.

En af dem der har valgt at tilføje autoriseret kloakmester til CV’et er Murermester Michael E. Larsen, som har sit eget murerfirma i Birkerød. Han ønskede at supplere sin murervirksomhed med også at kunne udføre kloakarbejde for private og boligselskaber. Derfor sad han på skolebænken i yderligere et halvt år, selv om han allerede har en god murermestervirksomhed.

Aftenkursus er populært
Michael E. Larsen tog sin uddannelse via Teknologisk Institut fordi forløbet her gav ham mulighed for samtidig at passe sin virksomhed, mens han uddannede sig til kloakmester. Teknologisk Instituts kurser ligger nemlig uden for arbejdstiden og består af et aftenkursus på 200 lektioner, der skal forberede kursisterne på den teoretiske kloakmestereksamen. Desuden skal kursisterne gennemføre et 2 ugers praktikkursus, som foregår i dagtimerne.

- Jeg ville ikke kunne hive 14-16 uger ud af min kalender og være på skolebænken i så lang tid i dagtimerne. Derfor var Teknologisk Institut det bedste alternativ i min situation, fortæller Michael E. Larsen. 

Teknologisk Institut starter næste forløb op om et par uger – og du kan stadig nå at sikre dig en plads på holdet!

Læs mere her

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.047