23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kom på uddannelse i klimatilpasning 

Klimatilpasning kræver en god værktøjskasse samt forståelse for, hvornår de forskellige løsninger er relevante og hvordan de bedst spiller sammen. Vil du vide hvordan?

Klimaet ændrer sig og vi får mere regn, både hyppigere regn og større og kraftigere regnmængder, det der ofte omtales som ”monsterregn”. Klimaændringerne presser det nuværende kloaksystem med oversvømmelser til følge og vi skal finde alternative løsninger til at håndtere regnvand end at lede det direkte til kloakken. 

Klimatilpasning kræver en god værktøjskasse af både traditionelle og alternative tekniske løsninger til klimatilpasningsløsninger - og ikke mindst en forståelse for, hvornår de forskellige løsninger er relevante og hvordan de bedst spiller sammen. Særligt ved større projekter er der mange ting at tage hensyn til, og alt fra beboerinddragelse, lovgivning, regnvandshåndtering, skybrudssikring, lokal afledning af regnvand (LAR) til drift og vedligeholde skal overvejes hvis der skal laves holdbare løsninger. 

Derfor er der udviklet en 5 dages klimatilpasningsuddannelse, der giver medarbejdere i kommunernes forvaltninger, rådgivere, entreprenører, anlægsgartnere, arkitekter og landskabsarkitekter mv., viden og værktøjer til at kunne arbejde med klimatilpasning. 

Kurset har fokus på design og dimensionering af større klimatilpasningsprojekter i f.eks. et boligforening eller et byområde. På kurset kommer man igennem følgende emner: 

  • Begrebsforståelse
  • Hvad er LAR og hvornår er det relevant?
  • Lovgivning
  • Forundersøgelser og praktisk gennemførelse af LAR
  • Oversigt over forskellige LAR-elementer
  • Rensning af overfladevand
  • Skybrudssikring af ejendomme
  • Kælderoversvømmelser
  • Ekskursioner
  • Drift- og vedligehold af LAR-anlæg
  • Afsluttende projektopgave i grupper, hvor et klimatilpasningsprojekt planlægges og dimensioneres

 Udbyttet af uddannelsen er en detaljeret viden om løsninger til klimatilpasning, viden om opbygning og dimensionering af LAR-anlæg, herunder opbygning af serieforbundne LAR-anlæg, drift og vedligehold ved forskellige løsninger, skabelse af ejerskab for projektet, viden Indsigt i problemstillingerne omkring vandkvalitet og rensning af regnvand samt et bredt netværk inden for forskellige fagområder af klimatilpasning 

Klimatilpasningsuddannelsen er udviklet af Teknologisk Institut og afholdes flere gange om året, næste gang i september 2022. Det er en uddannelse med fagligt højt niveau, og underviserne har arbejdet med området i mange år, både praktisk og forskningsmæssigt. 

Klik her og se tilmelding og kursusbeskrivelse 

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.079