23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Generalforsamling i København

Hovedstaden viste sig fra sin pæneste side, da malermestre og ledsagere var forsamlet til generalforsamling.

Der var høj sol, mundbindsblå himmel og en rimelig airkølet tem­peratur på Hotel Marriott, da et halvhundrede malermestre og ledsagere mødtes til åbningen af Danske Malermestres general­forsamling.

Deltagerne blev budt velkommen til hovedstaden af den tidligere overborgmester Lars Weiss, der causerede over sin ungdom i København.

- Det var dengang, da den eneste byggekran stod få hundrede me­ter herfra. Helt ude ved kajkanten. Blev der bygget, nej, den blev alene benyttet til bungee-jump, fortalte den tidligere overborg­mester, mens han smilende mindedes den tid, hvor alle gik sort­klædt og så påtaget nedtrykte ud – inspireret af Michael Strunge, punkbevægelsens poet, der satte ord på ungdommens sortsyn.

Sangerinden Lene Siel overtog, flankeret af sine to døtre, podiet efter overborgmesteren. Lene Siel skulle have sunget og under­holdt alene, men pludselig optået hæshed gjorde det nødvendigt med backup. Og døtrene fik bevist, at de havde arvet sangstem­men. Sammen sang de sig igennem en blanding af danske og udenlandske sange, inden de sang for på den fælles morgensang, Lyse nætter.

Efter den fælles åbning tog ledsagerne på tur: Første stop var kaffe og kage på Conditori La Glace og derefter København set fra vandsi­den. Deltagerne sluttede af med frokost på hotel Villa Copenhagen.

Ny prisliste ønskes
Sideløbende hermed blev generalforsamlingen afholdt. I sin mundtlige beretning nævnte Danske Malermestres formand, Per Vangekjær, de kommende overenskomstforhandlinger, der så småt går i gang til efteråret. Han spurgte til, om der var særlige ønsker, der skulle med til forhandlingerne?

Flere nævnte kørepengeordningen, som et område, der var værd at have i fokus. Lene Due Rosendal, Aarhus og Omegns Malerlaug mente, at prislisten i den nuværende udformning var forældet.

- Kan vi ikke opdele den i nybyggeri og renovering, spurgte hun.

På formandens spørgsmål om medlemmerne var udsat for løn­pres med sigte på inflationen. Og det var tilfældet, sagde Morten Raft, Svendborg Malerlaug:

- Vi taler nok om 10-15 procent, mente han.

I relation til de kommende overenskomstforhandlinger, un­drede Henrik Pedersen, Aalborg og Nørresundby Malerlaug sig over, at SH-betalingen efterhånden var højere end feriepengene.

Det var der dog en forklaring på, lød det fra Heinrich Søndengaard Nielsen, fagretlig chef i Danske Malermestre. Fordi Danske Maler­mestre ikke har en fritvalgskonto i overenskomsten, er det alene muligt at regulere på SH-betalingen.

Formandens beretning, som kan læses på www.malermestre.dk, blev, ligesom den skriftlige beretning, godkendt med klapsalver af generalforsamlingen.

Sænker kontingentet for personmedlemmer
Og applaus var der også efter gennemgangen af årsregnskabet. Danske Malermestres direktør, Ole Draborg kunne præstere resultat før hensættelse til skat på godt én million. Et godt år, mente han, hvad der fik forsamlingen til at klappe.

Under punktet, Fastlæggelse af kontingent til Danske Malerme­stre, havde bestyrelsen et forslag om en reduktion af personkon­tingentet med. Grundkontingentet skulle efter forslaget være det samme, men kontingentet for personmedlemmer skulle nedsættes til 1500 kroner årligt. Med forslaget fulgte, at fradraget i den kontingentpligtige lønsum på 450.000 kroner pr. personmed­lem ville forsvinde.

Ændringen i kontingentet for personmedlemmer skulle gøre det attraktivt at melde personmedlemmer ind i organisa­tionen. Forslaget blev enstemmigt vedtaget.

Under eventuelt kommenterede Søren Hansen, Svendborg Malerlaug, SMVdanmark for deres indspark i forbindelse med forslaget om at ændre SU-reglerne til kandidatuddannelserne. En regeringsnedsat kommission havde foreslået at ændre SU’en til kandidatuddannelserne, men det var prompte blevet afvist af regering. SMVdanmark var dog af den opfattelse, at hvis man ændrede på reglerne og gjorde SU’en til de sidste tre år af kandidatuddannelsen til et lån, kunne man passende bru­ge de sparede penge på at opruste på erhvervsuddannelserne.

- Det skal I have ros for, lød det fra den fynske maler­mester.

Som den sidste gik oldermand i Vendsyssel Malerlaug, Peter Vejby, på talerstolen. Han glædede sig til at være vært ved Dan­ske Malermestres generalforsamling 2023, der skulle afholdes på Hotel Scandic The Reef i Frederikshavn 9. til 11. juni 2023.

Foto Søren Hytting

 

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047