23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tillykke med ministerposten, nu venter det hårde arbejde

I Danske Byggecentre vil vi ønske Jesper Petersen stort tillykke med posten som landets nye uddannelses- og forskningsminister.  Vi håber, du vil arbejde for at styrke erhvervsuddannelserne og højne antallet af ansøgere og dimittender.

I Danske Byggecentre vil vi gerne ønske Jesper Petersen stort tillykke med posten som landets nye uddannelses- og forskningsminister. 

Det er et stort ansvar og vi håber, du vil arbejde for at styrke erhvervsuddannelserne og højne antallet af ansøgere og dimittender. De seneste prognoser fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, forudsiger at der i 2030 vil mangle næsten 100.000 faglærte.

Manglen på faglært arbejdskraft betyder, at det danske samfund går glip af en samfundsgevinst på op mod 105 milliarder kroner i 2030 via øget produktivitet og højere beskæftigelse.

Dertil, er den faglærte arbejdskraft afgørende for den grønne omstilling af samfundet. Ifølge Danmarks Statistik oplevede 40 procent af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen i juli manglende arbejdskraft som en begrænsning for produktionen.

Vi har her en branche, der er vigtig for den grønne omstilling, og den skriger på kvalificeret arbejdskraft. Vi har ikke råd til at sidde problemet overhørig længere. Det er på tide, at vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

I dag er det omkring 20 procent af afgangseleverne fra folkeskolen, der tager en erhvervsuddannelse. Det tal skal langt højere op, hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om, at nå i mål med den grønne omstilling” udtaler adm. direktør Palle Thomsen.

I Danske Byggecentre tror vi, at en del af løsningen skal findes i bedre kommunikation og branding af erhvervsuddannelserne. Uddannelsernes lave optag, undskyldes af mange, med det såkaldte ”uddannelsesnobberi” som de unge udsættes for. Vi er sikre på, at snobberiet skyldes manglende viden om de mange muligheder, der venter med en erhvervsuddannelse.

Vi skal blive bedre til at fortælle om de fremtidsudsigter, der er forbundet med at have en erhvervsuddannelse. Her taler jeg om jobsikkerhed, faglig stolthed, løn og ikke mindst muligheden for at læse videre efter endt uddannelse. I dag kan man læse eux og få en uddannelse som faglært og en studenterhue. Her kombinerer man nemlig den erhvervsfaglige uddannelse med en studentereksamen” siger Palle Thomsen.

Så kære Jesper Petersen, vi kan og skal vende udviklingen, men det kræver, at vi tør satse på erhvervsuddannelserne og bliver bedre til at fortælle, om de karriere- og uddannelsesmuligheder, der følger med en erhvervsuddannelse.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Send til en kollega

0.032