Unge ingeniører inspireres til udvikling
Erasmus & Partnere inviterer firmaets unge medarbejdere til at skaffe sig et bredt erfaringsgrundlag via involvering i forskellige byggeprojekter
Der er lige så mange grunde til at blive ingeniør, som der er ingeniører – mindst! Nogen er vilde med matematik, nogen synes formler er supersexede, andre elskede at bygge huler som børn eller er fascinerede af robotter eller ønsker at klimareformere verden. Et fælles træk er ingeniørernes nysgerrighed på, hvordan ting hænger sammen, og – ofte – hvordan det kan forbedres eller fornys. Og dén trang til at samle erfaring og udvide sin faglige horisont bakker Lasse B. Jørgensen og Thomas Ellitsgaard, der ejer og leder Rådgivende ingeniører Erasmus & Partnere i Hjørring og Aalborg, i høj grad op om hos firmaets ansatte.
Unge medarbejdere udfordres
De unge medarbejdere, der kommer lige fra universitetet eller fra andre firmaer/fag, får hos Erasmus & Partnere alle de udfordringer, de kan ønske sig. Hos Erasmus & Partnere yder man teknisk rådgivning i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter, og efter en indledende periode med forholdsvis enkle opgaver, så arbejdsgang og -metoder bliver sat på plads, opfordres nye medarbejdere til at gå ind i de mere komplekse projekter, når de er klar til det – med sparring, hjælp og kvalitetssikring fra erfarne kolleger naturligvis. På den måde får alle en bred erfaringsramme og kan i løbet af forholdsvis kort tid indgå i en bred vifte af opgaver – og både tilfredsstille egen nysgerrighed og ambitioner samt indgå i de projekter, hvor der er behov for det.
Fokus på videndeling
Et af omdrejningspunkterne hos Erasmus & Partnere er videndeling – spontant og formaliseret. Sparring mellem kolleger sikrer at erfaringer spredes, underbygges, vurderes og optimeres – det fremmer det gode kollegaskab og modvirker konkurrence medarbejderne imellem. Ingeniørfirmaet får stadig nye medarbejdere, der er overraskede og begejstrede over, hvor meget – og hvor gerne – kollegerne deler ud af deres viden. Adgang til dette megaarkiv af erfaring og viden trigger ofte de senest tilkomne medarbejderes nysgerrighed og ønsket om at vide mere, og parret med den faglige ballast de allerede har, skaber det den perfekte baggrund for at gå ind i mere udfordrende projekter. – Og for eventuelt at gå ind i nye fagområder.
Kontinuerlig kompetenceudvidelse
- Fordelen ved at arbejde i et ingeniørfirma af vores størrelse, siger Lasse B. Jørgensen, er bl.a., at der til stadighed opstår muligheder for, at vores medarbejdere kan udnytte deres kompetencer i nye sammenhænge. Her bliver ingen låst fast i én arbejdsfase, medarbejderne får i stedet mulighed for at udvikle deres færdigheder gennem mange forskellige byggeprojekter – større og mindre. Og har medarbejderne lyst og evner til at udbygge deres oprindelige kompetencebase, så de på sigt dækker flere fagområder, er der også ofte mulighed for det, tilføjer Thomas Ellitsgaard.