23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ambitiøs vækststrategi forud for 100-årsjubilæum

I 2024 kan Eegholm A/S fejre 100-års jubilæum. Men inden da er ambitionen at fordoble både omsætning og indtjening på alle forretningsområder gennem blandt andet opkøb af virksomheder, der har den rette synergi.

Med Eegholms ”Next 5”-strategi har CEO Morten Kjær Hansen en stram og ambitiøs køreplan for, hvordan firmaet skal se ud, når det runder sin 100-årsdag i 2024. Firmaet skal blive endnu bedre til at agere i et globalt marked. Et marked der både byder på konkurrence fra andre spillere og muligheder for nye markeder.


En stor del af væksten skal ske gennem opkøb

En stor del af den vækst, som strategien omhandler, skal komme gennem strategiske opkøb af virksomheder. For der er åbenlyse synergier at hente ved at fokusere på virksomhedens størrelse.

Derfor er Eegholm aktivt ved at tilgå vækstmulighederne bredt.

”Vi har en skarp prioriteret tilgang, hvor alle muligheder analyseres nøje. Det er lige fra topprioriteten med opkøb og sammenlægning med lignende virksomheder set på størrelse og forretningsområde, til muligheder med mindre virksomheder der sagtens kan have en anden profil”, forklarer CEO Morten Kjær Hansen.

”Vi ønsker især at udvide mulighederne for fremstilling på vores fabrik i Polen, og vi er på udkig efter større faciliteter i Stettin. Hvis vi med en anden virksomhed skaber det rette setup, så eksisterer der allerede færdige skitser, så der om nødvendigt kan bygges nyt i Polen,” fortsætter Morten Kjær Hansen.

”Der er ligeledes muligheder for at huse flere ansatte i bygningerne i Sønderborg. Her kan vi især ved opkøb af mindre virksomheder tilbyde et meget velfungerende setup med alle de funktioner og faciliteter som kræves i en moderne virksomhed,” forklarer Morten Kjær Hansen.

”Så ejer du en virksomhed af en hvilken som helst størrelse, der passer eller kunne komme til at passe ind i dette setup, er vi absolut interesserede i en dialog”, inviterer Morten Kjær Hansen fra Eegholm A/S.


Eegholm vil fortsat ligge forrest og være den foretrukne samarbejdspartner

På Eegholms store område inden for konstruktion og produktion af el-tavler, har de en vedholdende målsætning om at gå forrest. Derfor har der i de forløbende år været stor fokus på LEAN og digitalisering af forretnings- og produktionsprocesser.

Der bliver arbejdet målrettet på en kraftig optimering af hele arbejdsgangen fra kundens første kontakt til levering af den færdige el-tavle. Det gælder nøgleparametre som håndtering af alle filformater, samt 3D, CAD/CAM, digitalisering, papirløs produktion og meget andet. Totalløsningen kaldes for ”Smart Production”, og målet er, at gennemløbstiden fra første kundekontakt og til færdig el-tavle skal accelereres markant.


Udviklingsafdelingen i EU-støttet projekt under CLEAN

Eegholm er også stærk med på udviklingssiden, hvor de i et EU-støttet projekt under CLEAN, med flere partnere er ved at udvikle en optimeret løsning til opladning af elektriske køretøjer. ”Det er vigtigt, at vi holder os skarpe på ny teknologi, og her er produkter, der støtter energirigtige løsninger et perfekt match for Eegholm”, forklarer Morten Kjær Hansen.


En forretning baseret på el-teknik i snart 100 år

Eegholm har omkring 120 ansatte med 65 på hovedsædet i Sønderborg og 55 i Polen. Der er løbende ledige stillinger i begge lande og en udfordring er til stadighed at skaffe arbejdskraft med de rette kompetencer. Det løses til dels ved at uddanne interne talenter i samarbejde med relevante uddannelsesinstitutioner. 

Eegholm har tung erfaring inden for flere områder. Omsætningen skabes inden for konstruktion og produktion af industrielle el-tavler med avancerede løsninger til styring, regulering og overvågning af et bredt spektrum af kompliceret procesudstyr.

Derudover skabes en stor del af omsætningen fra salg af en bred vifte af el-tekniske komponenter og transmissionsløsninger. Her har firmaet stærke kompetencer inden for teknisk rådgivning og salg med eneforhandling af en række spændende produkter. Et nyere område er totalløsninger inden for brandventilation i større bygninger samt forskellige komponenter til klimastyring. De er med til at sikre bæredygtig energianvendelse.

Resten af forretningen skabes gennem udviklingsafdelingen, hvor der udvikles systemer, løsninger og produkter inden for datahåndtering, betalingssystemer og energistyring.

Eegholm A/S
Grundtvigs Allé 165-169
6400 Sønderborg
Sønderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43520318

Kontaktperson

UD
Ulla Damhøj
Marketingansvalig
+45 27103754 usc@eegholm.dk

Send til en kollega

0.047