23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Betonguld i Frihavns Tårnet

Mere end 1.200 m2 indvendige vægflader er blevet imprægnerede med guldfarvet betonlasur.

”HVADRIKKER MØLR” og ”KLARPIRATSTART” – sådan stod der for ikke så længe siden på toppen af to gamle foderstofsiloer i Nordhavn. Teksterne er nu blevet fjernet, og bygningerne er blevet forvandlet til moderne boligejendomme i det nye "2150 Nordhavn".

Nyt look til gamle siloer
Det er Praksis Arkitekter, der har redesignet den ene af de gamle siloer. Bygningen har nu fået navnet "Frihavns Tårnet". Arkitekterne ønskede at bevare de historiske detaljer, og derfor er mange af de oprindelige komponenter fortsat synlige i byggeriet, fx de rå betonvægge, de originale I-jern og de mange høje søjler.

Der er 78 lejligheder i Frihavns Tårnet, og alle steder er der minimum tre meter til loftet. Overalt i byggeriet har der været fokus på kvalitet og æstetik. Foyeren får patinerede egepaneler, og gulvet indeholder et mønster dannet af granit, slebet beton og blå klinker. Der er to elevatorer til toppen, hvor der er en fælles taghave og en ubegribelig udsigt over Nordhavn og resten af København.

Betonlasur i guld
I All Remove er vi måske mest kendt i gadebilledet for at fjerne graffiti, men vi beskytter også andre overflader med mange forskellige typer imprægnering.

Trappeopgangene i Frihavns Tårnet har fire forskellige typer beton, som arkitekterne ønskede at samle i et ensartet udtryk. Det har vægfladerne nu fået takket være guldfarvet betonlasur.

Først blev væggene afrenset grundigt fra stuen til 13. etage. Derefter blev der påført en guldfarvet betonlasur. Den guldfarvede lasur er semi-transparent, så de unikke betonoverflader stadig er synlige. 

 

All Remove Danmark A/S
Fabriksparken 23
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20691247

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062