23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fjernaflæsning af vand- og energimålere og forbrugsafregning med nyeste teknologi

Energiregistrering/-opsamling baseret på Industri 4.0, IoT, Big Data, Cloud, M-bus og OPC-UA Et stærkt samarbejde mellem Løwener og Beckhoff er din garanti for en professionel løsning – Et teknologisk højdespring med hjælp fra skyen!

Fremtids visioner
Fremtiden står i digitaliseringens tegn specielt inden for bygnings automation, hvor der er store besparelser at hente, i forbindelse med energi- og vandforbrug – hvis man kan ændre forbrugernes adfærd. Dette kan opnås ved at give forbrugerne let adgang til deres forbrug på daglig basis.
Bruges teknologien som ligger bag Industri 4.0 er der også administrative besparelser at hente.
Så digitaliserings fremtiden er over os på alle områder, så det er bare at følge med inden for uddannelser og produkt udvikling og integrerer Internet of Things (IoT) og Big Data.
Samtidig efterspørger markedet åbne-, fleksible- og modulære systemer til konkurrencedygtige priser, som for det industrielle marked.

Kommunikation og digitalisering
Kommunikation og digitalisering er allerede i dag et effektivt match, når det handler om systemer og løsninger, som bidrager til besparelse på vand- og energibudgettet. Vand, varme og strøm er blevet knappe og dyrebare ressourcer, som skal behandles med omtanke, uanset om forbrugeren er en produktionsvirksomhed eller en privat husholdning. Jo større viden man som forbruger har om eget forbrug, og jo enklere det er at få adgang til informationerne, jo lettere kan man selv ”rette ind” og dermed spare ressourcer og penge.

Fokus på fleksibilitet og økonomi
Systemer til styring af energiforbruget skal være enkle, fleksible og modulopbyggede løsninger, uanset om kunden er en industriel virksomhed, et elværk eller elværkets kunder. Systemerne skal samtidigt være overkommelige i økonomisk forstand.

TwinCAT loT – ekspresvejen til skyen
Med den nye TwinCAT loT byder Beckhoff TwinCAT 3 styrings- og automatiseringssoftwaren på en komplet løsning til hurtig implementering af loT og Industri 4.0 koncepterne. TwinCAT loT understøtter standardiserede protokoller til cloud-baseret kommunikation og levering af brugerspecifikke meddelelser via I-Pads, SmartPhones m.v. I konventionelle styringsopgaver, f.eks. via Big Data, mønstergenkendelse eller Cloud-baseret overvågning af driftstilstande og energiforbrug ses en markant øget effektivitet.
TwinCAT loT softwaren er hurtig og enkel at konfigurere. Softwaren giver i samarbejde med en Embedded (integreret) PC eller industriel PC (loT Controller) mulighed for konstant og uafbrudt kommunikation med andre systemer og en perfekt forbindelse mellem forskellige forbrugsmålere. OMS M-Bus sikrer bevarelsen af den åbne kommunikation.
En Embedded PC er ofte en fordel, da den både fungerer som PC og er i besiddelse af den nødvendige procesadgang med I/O og bus-tilslutninger.
Dataadgangen etableres til udbydere af Cloud-services. Tilsvarende tjenester kan hostes i ”Public Cloud” systemer, f.eks. Microsoft AzureTM eller Amazon Web ServicesTM. Et lokalt netværk vil dog være en lige så god løsning.

Løsninger til store og små
Specielt på forbrugerområdet er det vigtigt, at kunden via IPad, mobiltelefon eller PC let kan få et overblik over eget forbrug – i form af enkle og tydelige grafikker, ikoner og illustrationer.
I et større perspektiv – f.eks. et boligselskab eller et bygningskompleks – er det vigtigt, at datafangst og -overføring kan afvikles hurtigt og enkelt med henblik på effektiv udarbejdelse af forbrugsanalyser og energiregnskaber.
Big Data skal derfor kunne kommunikere 100% korrekt med et system i f.eks. en boligadministration, således at afregning af vand, varme og el kan udskrives efter behov. Det samme gælder for industrielle virksomheder med behov for hurtig fordeling og optimering af udgifterne til vand, varme, el m.v.

Systemer til dataopsamling
Af hensyn til dataopsamlingen er det vigtigt med en løsning med vand- og energimålere med loT tilslutning, uanset valg af kommunikationsform – f.eks. M-Bus eller lign. I mange tilfælde vil fjernaflæsning via radiokommunikation være mere besparende. Digitalisering med industri 4.0 er ikke alene en enkel måde til dataindsamling og –analysering. Det er også en enkel måde til visualisering af forbruget for den enkelte borger.

Systemet indeholder
Systemet indeholder koldt- og varmvandsmålere, el-målere, varme energimålere samt radiatormålere.

For mere information kontakt
Danilo Chiappini på mobil nr. 4064 3029 eller dc@loewener.dk

Løwener A/S
Smedeland 2
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21582387

Send til en kollega

0.062