23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Byggevareforordningen - CPR

nkt cables er klar til den nye standard og vi tester løbende alle vores kabler i egne laboratorier, så du som kunde altid er sikker på at få ”top of class” kabler, der lever op til Byggevareforordningen (CPR).

 I 2015 blev der publiceret en ny europæisk standard EN50575, som bliver obligatorisk pr. 1/7 2017. Den nye standard stiller krav til brandklassificering og testmetoder for kabler, som anvendes til fast installation i bygninger. 

Kablers ydeevne ved brand
Moderne bygninger har store mængder kabler installeret i tage og vægge. Derfor er det naturligt, at også kabler hører ind under den gruppe byggevarer, som er omfattet af CPR. Vi har derfor nu fået et fælles EU-regelsæt med henblik på brandklassificering og test af kabler, der anvendes til fast installation i bygninger.

Udvikling og test i egne nordiske laboratorier
nkt cables
kabler udvikles og testes i egne forsknings- & udviklingscentre, der er nogle af de mest anerkendte af sin art i Europa. I norden har nkt cables to kompetencecentre med design, udvikling og testlaboratorium. Begge er placeret sammen med fabrikkerne i både Danmark og Sverige og har fokus på at udvikle, teste og validere de materialer og design som vi anvender til vores kabler.

Vores laboratorier har både kapacitet og kompetence til at gennemføre omfattende brand- og materialetests, noget som vi har benyttet meget i arbejdet med at leve op til de nye krav i Byggevareforordningen.

Testene baserer sig på både energiindhold, brandspredning, røgudvikling, syredannelse, udsendt varmeeffekt og dråbedannelse (brændende plastdråber, som spreder brand).

Af relevante testmetoder kan f.eks. nævnes 50399 (CPR brandtest i brandkammer), IEC 61034-2 (test af røgudvikling), IEC 60754-1 (Bestemmelse af halogenindhold) og IEC 60754-2 (bestemmelse af pH
og ledningsevne).

Se hvordan vi gør dig klar til den nye standard! Se vores film "Værd at vide om Byggevareforordningen og den nye standard for brandklassificering af kabler".

NKT (Denmark) A/S
Toftegårdsvej 25
4550 Asnæs
Odsherred Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25711548

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063