23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EL gennem et halvt århundrede

Efter 50 år hos Høyrup & Clemmensen modtager Kurt Henriksen fortjenstmedaljen og ser tilbage på et langt arbejdsliv som elektriker.

Kurt Henriksen tilhører en efterhånden sjælden type af medarbejdere. Ikke mange mennesker bruger 50 år på arbejdsmarkedet i én og samme virksomhed. Den 1.august 1966 mødte Kurt op til sin første arbejdsdag hos den nu opkøbte elektriker Viggo Olsen. Det var altså før månelandingen og afslutningen på Vietnam-krigen. Om fire måneder har han sin sidste arbejdsdag for Høyrup & Clemmensen.

”Jeg synes, at jeg har gjort min del, så ved årsskiftet går jeg på pension. Jeg er og har altid været glad for mit arbejde, mine kolleger og mine kunder,” siger Kurt Henriksen, der på første parket har oplevet udviklingen i både branche og virksomhed gennem fem årtier.

”Arbejdet foregår i et højere tempo i dag. I gamle dage gik vi på kaffebar om morgenen, inden vi kørte videre ud til kunden. De dage er forbi, men det var meget normalt i 60’erne,” husker Kurt.

Anciennitet en styrke
Høyrup & Clemmensen overtog i 1994 Viggo Olsen elektrikerfirma og dermed også Kurt Henriksen. I dag tæller Høyrup & Clemmensen over 100 medarbejdere, hvoraf mange har høj anciennitet hos den københavnske elinstallatør. Det er der en forklaring på, hvis man spørger Kurt:

”Vi har frihed under ansvar. Der er ikke nogen, der står med et stopur og våger over os fra morgen til aften. Det er den grundlæggende forklaring på, at medarbejderne bliver så mange år.”

Mange virksomheder stræber efter en højere gennemsnitlig anciennitet i medarbejderstaben. Det giver stabilitet og erfaring i virksomheden, som ydermere sparer penge på rekruttering og oplæring. Det tøver ledelsen i virksomheden da heller ikke med at erkende.

”Det er en styrke for Høyrup & Clemmensen, at vi har en grundstamme af medarbejdere med stor erfaring i firmaet. Vi må aldrig glemme at sætte pris på medarbejdernes loyalitet. Kurt er et fantastisk eksempel på, hvor vigtigt det er for en virksomhed som vores, at vi har nogle kulturbærer, der kender virksomheden ud og ind,” forklarer Tom Lindquist.

Svær pension
Kurt Henriksen er i dag 66 år gammel. Han bor på Frederiksberg med sin hustru, hvor han bruger det meste af sin fritid på sine børn og børnebørn. Fra årsskiftet kan Kurt nyde sit velfortjente otium og siger dermed farvel til Høyrup & Clemmensen.

”Det bliver svært at gå på pension. Jeg har mange gode kunder og kolleger, som jeg har kendt i mange år. Vi hygger sammen og tager lidt gas på hinanden. Selv ledelsen har vi et rigtig godt forhold til. I årenes løb har de nogle gange stået til en skideballe – og den har de så fået,” griner 50 års-jubilaren.


For sine 50 år hos Høyrup & Clemmensen modtager Kurt Henriksen Den Kongelige Fortjenstmedalje.

Høyrup & Clemmensen A/S
Bådehavnsgade 6
2450 København SV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37353515

Send til en kollega

0.047