23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Basketball-spillerne bades i belysning

Knivskarpe tv-billeder af basketball fra den bedste danske række: Det er resultatet af det frugtbare samarbejde mellem LED-TEK, specialisterne fra W. Johansen El og kommunen om den nye belysning i Hørsholm-hallen

Foto: Boba Keseric

Knivskarpe tv-billeder af basketball fra den bedste danske række: Det er resultatet af det frugtbare samarbejde mellem LED-TEK, specialisterne fra W. Johansen El og kommunen om den nye belysning i Hørsholm-hallen.

Armaturerne i Hørsholm-hallen er ikke for amatører: Hallen er nemlig hjemmebane for hele to basketball-hold i den bedste danske række, der dækkes af TV2 Sport. Derfor skulle den nye belysning være kraftig og koncentreret nok til at give skarpe tv-billeder, ligesom der blev stillet krav om mulighed for løbende justering af belysningen efter behov.

Energibesparende og fleksibel belysning

- Gode TV-billeder kræver, at belysningen kører på 100 pct., hvilket er langt kraftigere, end hvad der er behov for, når hallen f.eks. skal bruges af yoga-udøvere. Samtidig var det et stort ønske fra Hørsholm kommune, at belysningen blev så energibesparende og driftsvenlig som muligt.

Det fortæller el-installatør Johnny Rasmussen fra installationsfirmaet W. Johansen El, der udelukkende udfører renoveringsopgaver og er specialister i belysning. Firmaet har bl.a. rammeaftaler med en række kommuner, som de både leverer til og rådgiver.

I Hørsholm-hallen valgte installationsfirmaet at udskifte den eksisterende belysning med LED-belysning i form af DALI-styrede Flood Light fra LED-TEK’s LED-580 Serie. I disse armaturer kan lysstyrken programmeres individuelt for hvert armatur og således tilpasses de individuelle ønsker og aktuelle forhold i hallen. Desuden har installationsfirmaet monteret to bevægelsessensorer, der tilsammen dækker hele hallens ca. 1200 kvm indendørs areal.

Forprogrammeret lysshow

Selve programmeringen af armaturerne foregår ved hjælp af et simpelt knap-system, så de driftsansvarlige hurtigt kan ændre belysningsniveauet. Der er samtidig indlagt foruddefinerede programmer til forskellige tilbagevendende situationer.

- Eksempelvis har vi lavet en sekvens, hvor armaturerne blinker i et flot lysshow, når basketball-spillerne går på banen inden kamp, siger Johnny Rasmussen og fortsætter:

- Stort set alle, som får ny belysning i dag, vælger LED. Det skyldes ikke alene energibesparelserne, som i det aktuelle tilfælde med Hørsholm-hallen i hvert fald er på 50 pct. Det skyldes også lyskvaliteten samt det faktum, at mange LED-armaturer som fysiske indbygningsdele fylder så lidt, at de åbner for helt nye designmæssige muligheder. Endelig har LED-armaturerne jo en levetid, som er ca. dobbelt så lang som traditionelle armaturer.

Læs mere om kvalitetsbelysning med LED Flood Light

Luminex A/S
Lundagervej 45A
8723 Løsning
Hedensted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37646458

Send til en kollega

0.05