23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få adgang til det voksende marked for radonrenovering

Arbejdet med radonrenovering forudsætter ikke investeringer i nyt udstyr, men kræver, at virksomheden tilegner sig den nødvendige viden - få den på ny efteruddannelse!

Markedet for radonrenovering vokser i øjeblikket. Det skyldes bl.a. Bolius og Realdanias store oplysningskampagne om radon. Efteruddannelsen i radonrenovering kvalificerer dig til at få adgang til dette marked. Underviserne er de førende eksperter fra Teknologisk Institut og Statens Byggeforskningsinstitut (SBi). Efteruddannelsen varer tre dage.

I mange boliger er der for meget radon i luften og dermed øget risiko for lungekræft. Men kun få af byggeriets virksomheder har øje på radonrenovering som forretningsområde.

Radon er en naturligt forekommende radioaktiv gas, som kan give lungekræft. Sundhedsstyrelsen vurderer, at radon årligt bidrager med 300 lungekræfttilfælde i Danmark. Radonforurening er særligt udbredt i enfamiliehuse, hvor radon kan trænge ind i så store mængder, at Bygningsreglementets krav på 100 Bq/m3 for nye bygninger bliver overskredet. I eksisterende bygninger anbefales at tilstræbe et tilsvarende niveau.

Arbejdet med radonrenovering forudsætter ikke investeringer i nyt udstyr eller lignende, men kræver, at virksomheden tilegner sig den nødvendige viden om, hvordan man måler radon, nedbringer et for højt radonniveau, samt kontrollerer, at det udførte arbejde har haft den ønskede virkning.

Blandt de mulige tiltag er tætning af gulvkonstruktionen og forbedring af ventilationen. Udeluftventiler kan udligne lufttrykket inde i boligen med lufttrykket udendørs. Hvis det ikke er nok, må man etablere balanceret mekanisk ventilation. Ved høje radonkoncentrationer kan det være nødvendigt at etablere sug under huset, hvor et eller flere rør føres fra det kapillarbrydende lag under gulvet, gennem huset og op over tagryggen. Det rette valg af tiltag varierer fra hus til hus, afhængigt af husets konstruktioner og energi- og fugttekniske forhold. Endvidere bør man tage hensyn til funktions- og komfortmæssige behov.

Om efteruddannelsen
På denne efteruddannelse bliver du kvalificeret til at planlægge og gennemføre renovering af bygninger med for højt indhold af radon i luften indendørs. Efteruddannelsen tager udgangspunkt i SBi-anvisning 232, ’Radon – kilder og måling, og SBi-anvisning 247, ’Radonsikring af eksisterende bygninger’. Gennem-gangen af SBi-anvisningerne suppleres med eksempler fra praksis.

Underviserne er Torben Valdbjørn Rasmussen, som er hovedforfatter til SBi-anvisningerne om radon, samt Britt Haker Høegh, Frede Møller og Carsten Johansen, der alle har indgående erfaring med radonrenovering.

Efteruddannelsen henvender sig både til rådgivere og udførende. Leverandører af byggematerialer kan også have gavn af at deltage.

Efteruddannelsen udbydes i samarbejde med Bolius og Realdania, som har ydet økonomisk støtte, hvorved prisen er reduceret.

Du kan allerede komme på efteruddannelsen i slutningen af januar - se alle kommende datoer her:

26.-27. januar + 10. februar 2016
Kurset afholdes hos:
Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C

23.-24. februar + 9. marts 2016
Kurset afholdes hos:
Statens Byggeforskningsinstitut
Aalborg Universitet København
A. C. Meyers Vænge 15
2450 København SV

15.-16. marts + 6. april 2016
Kurset afholdes hos:
Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C

Læs mere her

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.101