23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sorte og hvide facader i skønne omgivelser

Da NCC Property Development valgte at opfører det 16. Company House, blev der lagt vægt på en central beliggenhed i Vallensbæk, en fleksibel indretning af kontorlokalerne og en klassificering efter miljøcertificeringssystemet DGNB på Guld niveau.

Det 8.800 kvm store Company House III i Vallensbæk blev påbegyndt i maj 2014 og de første lejere flyttede ind nøjagtigt et år senere. Kort tid efter byggestarten solgte NCC Property Development byggeriet til PKA Pension for 162 millioner kr. Som navnet fortæller, er huset det tredje i Vallensbæk Company Park. De to tidligere huse er taget i brug hhv. 2009 og 2010.

Byggeriet, der er designet af Arkitema Architects, bestod oprindeligt af to bygninger på fem etager og kælder samt en mellembygning på tre etager. Men et halvt år efter afleveringen af byggeriet blev det besluttet at bygge yderligere to etager på mellembygningen, da Nordeuropas største legetøjsgrossist Top-Toy, der bl.a. står for BR-kæden, ønskede at flytte ind og havde brug for mere plads. De forventer at flytte ind til februar 2016.

Hos Dansk Halentreprise, der blev valgt som totalentreprenør, fortæller projektleder Nis Jacobsen, at det har været et godt projekt, hvor tag- og etagedæk i kontorbygningen spænder på tværs af bygningen og hovedsageligt bæres af de to facader og en langsgående linje midt i bygningen bestående af indvendige vægge samt bjælker og søjler. Derudover virker taget samt hvert etagedæk som én sammenhængende skive i et traditionelt dæk-/stringersystem. Bygningen stabiliseres af vægskiverne i trappekernerne, teknik kernen og elevatorkernen.

Spæncom har leveret og monteret 7400 tons elementer fordelt på huldæk, søjler, bjælker, bærende og stabiliserende vægge samt glatte facadeelementer i hvid og sort.
- Vi valgte at arbejde sammen med Spæncom, da de har nogle interne kompetencer i huset, der sikre at der er styr på byggeprocessen inden for elementleverancen, siger Nis Jacobsen.
Han valgte en individuel model, hvor de enkelte ydelser er defineret i henhold til ydelsesfordelingsskemaet.

- Vi valgte en Bips model 7, så Spæncom også kunne byde ind med nogle løsninger på statikken, og sammen fik vi så valgt de b6edste løsninger. Som så ofte før har det været en positiv oplevelse, hvor alt er kørt efter en snor lige fra projektering, produktion og montage af de færdige elementer.

Spæncom A/S
Letvadvej 37
9200 Aalborg SV
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26271010

Kontaktperson

PB
Per Bachmann
Kommunikationschef
+45 28444832 pba@spaencom.dk

Send til en kollega

0.047