23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Husejer: "Investeringen tjener sig hurtigt hjem"

Isolering af loft og hulmur betaler sig bedst, viser liste over de fem mest effektive energibesparende tiltag. Det mærker en familie fra Hvidovre, der samtidig er kommet træk- og kuldegener til livs i deres hus fra 60’erne.

Hulmursisolering og efterisolering af loft topper Bolius' liste over tiltag, der gavner mest, hvis varmeregningen trænger til et realitetstjek. Motivationen til en mindre varmeregning drev også Morten Bak og kæresten Camille til at få efterisoleret loft og hulmur med ROCKWOOL isolering i deres hus fra 60’erne. Som nybagte forældre til en lille datter, faldt trækgener og en ustabil temperatur heller ikke i god jord hos familien.

- Vi har allerede mærket en mere konstant varme, og det er vigtigt, når vi har en lille en i huset. Før stod termostaterne altid på fire – nu står de kun på to. Jeg føler faktisk, at jeg kunne mærke forskellen fra dag ét, forklarer Morten Bak.

Isolering betaler sig
Villaen med et halvt århundrede på bagen klarer nu de kolde måneder uden besvær, og giver familien et mere behageligt indeklima og en mindre varmeregning. Alt sammen for en investering, der tjener sig selv ind igen.

- Det er jo ikke så meget, der skal til for, at man sparer en masse penge. Investeringen er ikke så stor, og på få år er pengene hentet hjem igen, så man skal ikke være bange for at kontakte en isolatør, siger Morten Bak.

Familien hyrede det lokale firma Stjerneisolering ApS til hulmursisoleringen, og det er ikke nyt for firmaet, at folk har fået en større bevidsthed om isolering og tilbagebetalingstider.

- Mange har fundet ud af, at isolering er en god investering, og at det slet ikke er så dyrt, som de gik og troede. Når først vi har givet et tilbud, bliver husejerne positivt overraskede, lyder det fra indehaver af Stjerneisolering ApS, Peter Davidsen, der er autoriseret ROCKWOOL Partner. Familien modtog derfor dokumentation for isoleringsarbejdet i hulmuren.

Garanti for det gemte
- Der er en tryghed ved den attest man får, fordi det er dejligt at kunne fremvise noget, hvis man på et tidspunkt skal have lavet en energirapport, eller hvis det mod forventning skulle vise sig, at vi i fremtiden vil sælge huset. Det er en dejlig sikkerhed at få, fordi man får garanti for, at der ligger det i væggene der skal, forklarer Morten Bak.

Til loftisoleringen valgte Morten Bak selv at give sig i kast med ROCWOOL Flexi Batts under kyndig vejledning fra isoleringsfirmaet. Vejledningen var vigtig for at få en helt tæt isolering med den rette ventilation og uden risiko for kuldebroer.

- Jeg fik vejledning fra Peter Davidsen, så jeg var opmærksom på rigtig ventilation og eventuelle utætheder. ROCKWOOL Flexi Batts er nemme at arbejde med, men gider man ikke selv bruge tid på det, kan man sagtens hyre en isolatør, for omkostningen er ikke stor i forhold til besparelsen, lyder det fra Morten Bak.

Find her din nærmeste ROCKWOOL Partner, eller hent gode råd til efterisolering af boligen.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Send til en kollega

3.384