23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Indbrudssikre vinduer holder effektivt tyvene fra døren

Havde det ikke været for ægteparrets Velfac 200 vinduer med integreret indbrudssikring, ville Jytte Mørk og hendes mand være kommet hjem til et indbrudsraseret hjem natten mellem d. 24.-25. oktober i år.

Så klar er udmeldingen fra ægteparret, der således slap for at ende som endnu ét af de 43.000 årlige tilfælde, der placerer Danmark helt i top på den europæiske indbrudsrangliste.

Med 43.000 årlige indbrud indtog Danmark i 2012 en kedelig andenplads på Eurostats indbrudsrangliste. Tallet repræsenterer ikke blot store samfundsmæssige og privatøkonomiske udgifter. Det dækker samtidig over tusindvis af boligejere, som har fået vendt op og ned på deres tilværelser på grund af uvelkomne gæster. Derfor gælder det om at sikre hjemmet ordentligt, før uheldet er ude.

Det kan Jytte Mørk fra Dronninglund i Nordjylland snakke med om. Hun og hendes mands parcelhus blev natten mellem d. 24. og 25. oktober i år udsat for et indbrudsforsøg, imens de selv var weekendophold. Kun fordi ægteparret i 2010 udskiftede parcelhusets vinduer til indbrudssikre Velfac 200 vinduer lykkedes det at holde tyven ude, så de undgik at komme hjem til et indbrudsraseret hus.

Tyven prøvede, men vinduet holdt
- Vi var på weekendophold på hotel sammen med et par venner, og lørdag formiddag blev jeg ringet op af naboen, som fortalte, at vi havde haft ubudne gæster, fortæller Jytte Mørk og fortsætter:

- Vi skyndte os derfor ind i bilen, så vi kunne komme hjem og se, hvor galt det stod til. Da vi var kommet hjem, kunne vi se, at tyvene havde forsøgt at brække et af vinduerne op med en tang, men uden held. De havde fået vredet så meget i rammen, at den inderste rude var sprunget, men vinduet holdt. Til sidst opgav de og gik i stedet over til naboen, hvor de stjal en hel del.

Vinduer med integreret indbrudssikring
Årsagen til, at tyvene måtte opgive deres forehavende, var, at Velfac 200 vinduerne som standard er udstyret med forstærkede beslag samt en glasliste, der er monteret indvendigt i stedet for udvendigt. En indbrudstyv kan derfor ikke liste ruden af med et koben eller en skruetrækker, men er i stedet nødt til at smadre den for at komme ind i huset. Dermed øges risikoen for at blive opdaget, og samtidig bliver det mere besværligt for tyven at komme ind, da han skal tage sig i agt for glassplinterne.

- Bortset fra en enkelt punkteret rude fejlede vores gamle vinduer sådan set ikke noget. Men vi var ikke trygge ved dem, så vi kontaktede vores lokale tømrer og forhørte os om mulighederne for at få sat nogle nye og sikre vinduer op i stedet. Den beslutning har vi ikke ét sekund fortrudt, forklarer Jytte Mørk om baggrunden for, at ægteparret fik udskiftet parcelhusets vinduer tilbage i 2010. Hun fortsætter:

- Det betyder meget for os, at vi kan tage af sted fra huset og ikke behøver at være bange for, hvad der er sket, når vi kommer hjem. Det giver jo tryghed, at vi faktisk kan sige med sikkerhed, at vinduerne effektivt holder tyven ude, slutter hun af.

I tilfælde af skader som følge af indbrudsforsøg kan man få sine Velfac vinduer udskiftet inden for ca. 3 uger, hvis der er tale om vinduer i en af Velfacs standardfarver. Ellers kan leveringen tage længere tid, men man vil i langt de fleste tilfælde kunne få erstattet sine gamle Velfac vinduer med nye, som er helt identiske.

VELFAC
Bygholm Søpark 23
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21147583

Send til en kollega

0.047