23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fleksible plasttagrender lagde form til verdens længste julebordsklassiker

510 kg svineskank og -bov, 60 kg løg og krydderier, 3 kg husblas, 22 timers hårdt køkkenarbejde, 120 par frivillige hænder - og ikke mindst 102 m plasttagrender sponseret af Plastmo.

Sådan lyder opskriften på verdens længste sylte, som blev præsenteret på Aalbæks årlige julemarked.

Søndag d. 30. november kunne de besøgende på det årlige julemarked i den nordjyske by Aalbæk lægge ganer til en gastronomisk begivenhed af de helt store: To lokale ildsjæle kunne nemlig fremvise intet mindre end verdens længste sylte.

Det ambitiøse rekordforsøg har været næsten to år undervejs og er bl.a. lykkedes takket være Plastmo. Ringsted-virksomheden, som er markedsleder inden for bl.a. tagrender og linjedræn samt trapez- og termotage, sponserede således 102 m plasttagrender til formålet.

Tagrenderne blev brugt som form for den rekordlange sylte, der krævede i alt 510 kg svineskank og –bov, 60 kg løg og krydderier, 3 kg husblas og derudover 22 timers uafbrudt arbejde i køkkenet for de to sylte-entusiaster.

Fleksible tagrender gjorde rekorden mulig

- Vi har i en årrække deltaget i en lokal dyst om at lave den mest velsmagende sylte. Men da jeg hørte om en gut, som havde slået verdensrekorden med en sylte på 50 m, tænkte jeg, at dét måtte vi da prøve at overgå, fortæller Anders Sørensen, som står bag projektet sammen med kammeraten René Hansen, der til daglig er køkkenchef på Aalbæk Gl. Kro.

- Vi lagde hovederne i blød for at finde den smarteste måde at fremstille en 102 m lang sylte på, og så opstod idéen med at bruge plasttagrender som form. Dels passer tagrendernes størrelse perfekt til en sylte, og dels er de fleksible at arbejde med, fortsætter han.

Fremstillet ved håndkraft
De to rekordaspiranter kontaktede derfor Fødevarestyrelsen. Herfra fik de grønt lys til at fremstille sylten i plasttagrender beklædt med køkkenfilm og under overholdelse af alle øvrige hygiejnemæssige forskrifter. Herefter indvilligede Plastmo i at sponsere plasttagrenderne, og via øvrige sponsorater, donationer og hjælp fra ca. 120 frivillige på selve dagen lykkedes det at nå i mål med projektet.

- Vi startede i køkkenet lørdag morgen kl. 8.00, og sylten lå klar til servering et døgns tid senere. Sylten blev efter kogning lagt op i tagrenderne og overdækket med alu-folie på planker, så vi efterfølgende let kunne vende den ud, når den skulle serveres, forklarer Anders Sørensen og fortsætter:

- Alt blev lavet ved håndkraft, så vi var meget taknemmelige over, at så mange hjalp til, da sylten skulle vendes ud og serveres for de mange besøgende, understreger Anders Sørensen.

I alt ca. 80 m af sylten blev spist på selve dagen, hvor flere end 500 af julemarkedets besøgende kiggede forbi til en bid rekordsylte serveret på traditionel vis med rugbrød, sennep og syltede rødbeder. De resterende 22 m sylte er efterfølgende blevet doneret til bl.a. et herberg for hjemløse og plejehjem i Frederikshavn og Skagen.

Plastmo A/S
Odinsvej 9-11
4100 Ringsted
Ringsted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33051662

Kontaktperson

June Reenberg
Kommunikationsassistent
+45 57666666 jr@plastmo.dk

Send til en kollega

0.047