23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ekstra maskinkraft prøves af på stor motorvejsopgave

Ny Bell E-dumper øger effektiviteten og sænker brændstofforbruget

Der arbejdes hårdt på den nye, 29 km lange motorvejsstrækning mellem Funder og Låsby. Den vil dels fuldende motorvejen mellem Herning og Aarhus, dels sikre en bedre trafikafvikling i og omkring Silkeborg.

Gustav H. Christensen A/S fra Herning er en af de entreprenører, som er i gang med denne store anlægsopgave for Vejdirektoratet, og virksomheden har haft en Bell B30E 6x6 på demonstration. Det er den nyeste generation af artikulerede dumpere og har en lastekapacitet på 28 tons: - Trækkraften er væsentligt forbedret på den nye dumper, og den accelererer meget hurtigere end Bells forrige model, fortæller maskinfører Kristoffer Szczachor. - Samtidig foregår gearskiftet blødere, når man for eksempel skal op ad en bakke og maskinen skal arbejde hårdt. Nu sker det uden, at maskinen "hopper", for den kører ikke op og ned i gear.

Sparer ca. 11% brændstof
Den nye dumpers hurtighed og styrke, når arbejdsopgaverne skal løses, har givet en højere effektivitet. Gustav H. Christensens foreløbige målinger på brændstof-økonomien er også interessante: - Som vi kan se lige nu og her, bruger Bell E-dumperen 10,9% mindre brændstof, og det er en klar besparelse. Det er stadig en ny maskine for os, og når vi har kørt demo i nogle flere dage vil vi få flere og mere eksakte data på den i daglig drift. Kristoffer Szczachor fremhæver også kørekomforten og den rummelige kabine, der har aflægningsplads til telefon og andre af førerens ejendele. Ligesom en kølebox i siden holder dagens madpakke frisk.

En virksomhed i vækst
Entreprenørfirmaet Gustav H. Christensen A/S blev stiftet i 1974 og havde i de første år 2 mand ansat. Opgaverne var fortrinsvis byggemodning og mindre vejarbejder. Senere kom der mere gang i forretningen, og firmaet var blandt andet med til at udvide hovedvejen fra Tjørring og ind mod Herning. I starten af 1982 var der beskæftiget ca. 20 mand i firmaet, som i dag er vokset til ca. 80 medarbejdere - og når behovet opstår, udvides antallet gennem samarbejde med underleverandører.

Se video

H.P. Entreprenørmaskiner A/S
Tingbjergvej 10
4632 Bjæverskov
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK59548115
P nummer: 1002099741

Send til en kollega

0.047