23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtigt byggeri gør indtryk

Der blev snakket bæredygtighed og grønne byggerier på Building Green Messen, der løb af stablen i sidste måned. De besøgende kunne blive klogere på, hvordan isoleringsprodukter og certificering af bæredygtigt byggeri hænger sammen.

Bæredygtighed er nøgleordet for den danske certificeringsordning, DGNB, som ROCKWOOL A/S i år kastede lys over på Building Green Messen. De besøgende kunne blandt andet få mere viden om, hvordan produkter fra ROCKWOOL giver point på alle fem hovedområder i ordningen. DGNB-certificeringen indeholder sociale, økonomiske, miljømæssige, tekniske og procesmæssige kvaliteter, som sikrer bæredygtige bygninger.

- Jeg møder tit den misforståelse, at bæredygtighed bare handler om CO2, men bæredygtighed er meget mere. På produktsiden kigger man ikke ensporet på én egenskab. Et produkt kan have gode egenskaber på et enkelt aspekt og samtidig skabe problemer på andre aspekter som indeklima, fugtophobning, brand, kemikalier osv. I det danske bæredygtighedssystem ser man på produkterne ud fra mange kriterier, så du samlet set får den bedste løsning, lyder det fra Simon Bullinger, Sales Manager i ROCKWOOL A/S.

NCC forholder sig positivt
Interessen for DGNB-ordningen, der administreres af Green Building Council, er endnu ikke så udbredt, men kendskabsgraden og interessen er stærkt stigende. Blandt andet arbejder entreprenørselskabet NCC med certificeringen. Mange elementer i ordningen lever nemlig op til kundernes efterspørgsel.

- I NCC er vi positive over for ordningen, og det er noget, der er kommet for at blive. DGNB er en hjørnesten her i huset, og det er den, vi hænger byggerierne op på alt efter, hvad det er for nogle kriterier, der betyder noget for kunden, forklarer Peter Holberg-Jørgensen, Installations bæredygtighedschef i NCC.

Han var at finde på den grønne messe, hvor han fik en snak med ROCKWOOL om ordningen og de mange områder, hvor isoleringsprodukterne giver point til en bæredygtighedscertificering.

- Det var imponerende at se de mange steder, hvor ROCKWOOL A/S giver point i DGNB. Det gav inspiration til, hvordan vi selv kan bruge certificeringen i vores byggerier, fortæller Peter Holberg-Jørgensen.

Fremtidens bæredygighed
I ROCKWOOL A/S betyder det skærpede fokus på ordningen, at virksomheden har valgt at være med til at udbrede kendskabet til DGNB i branchen. Det var heller ikke kun NCC, der viste interesse for den bredspektrede certificering. Både studerende, arkitekter og ingeniører kom forbi til en snak om bæredygtighed og fordelen ved en certificering, der gør bæredygtighed håndterbartog operationelt.

- Med DGNB-certificeringen er bæredygtigheden sat på formel. Før var det en mere luftig snak om, hvad bæredygtighed overhovedet er for noget, og det var svært at sammenligne produkter såvel som byggerier. Nu er det muligt at se på bæredygtighed i sin helhed, som er hele pointen med begrebet. Produkters bidrag til bæredygtighed bliver vurderet på et mere kvalificeret grundlag, siger Simon Bullinger fra ROCKWOOL A/S.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Send til en kollega

0.079