23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stigende energipriser bekymrer boligejerne

Mange boligejere bruger tid på at bekymre sig om stigende energipriser- og afgifter. Det får flere til at undersøge mulighederne for efterisolering af boligen eller andre tiltag, der sætter en stopper for den høje varmeregning.

Boligen bliver ikke billigere at varme op i årets kolde måneder. Det gør stigende energipriser- og afgifter til den største bekymring blandt boligejere. Ifølge Bolius Boligejeranalyse 2014 har 42 procent af husejerne bekymringer om de stigende priser på energi, hvilket får dem til at rette opmærksomheden mod energibesparende tiltag.

- Vi mærker at krisen har sat simpel forbrugerøkonomi på dagsordenen. Det er som om, at husejerne har vænnet sig til, at energi og tilbagebetalingstid hænger uløseligt sammen. Mindsker du energiforbruget, har det også indflydelse på tilbagebetalingstiden, forklarer Janus Hendrichsen, energirådgiver i Energitjenesten.

Mere frihed i budgettet
Et simpelt eksempel viser, at efterisolering af boligen giver flere penge på kontoen. På trods af udgifterne til isoleringsarbejdet, giver den opnåede energibesparelse større overskud i privatøkonomien til eksempelvis rejser, biografture eller endnu en opgradering af boligen.

- Udgiften til isolering bliver hurtigt tjent ind via energibesparelser. Opvarmer du din bolig med naturgas og vælger at få efterisoleret loftet, vil du eksempelvis spare 1.600 kroner om året, mens du betaler af på et fem-årigt lån på 16.000 kroner. Efter de fem år er den årlige besparelse steget til cirka 5.000 kroner, siger Partner Manager i ROCKWOOL A/S, Jesper Madsen.

Ondt i energiregningen
Selvom fordelene ved energirenovering viser sig på både pengepung og et forbedret indeklima, tøver mange husejere med at igangsætte den helt store renovering. Til gengæld vælger flere husejere de lettere tiltag som efterisolering eller skift af vinduer.

- På den ene side har husejerne lidt ondt i energiregningen, og derfor er der stort fokus på skift af vinduer og isolering på loftet og i hulmurene. På den anden side er der mange, der skræmmes af konsekvenserne ved at gå i gang med en større renovering, fordi investeringen er større både tidsmæssigt og økonomisk, lyder det fra Janus Hendrichsen.

For at komme usikkerheden til livs, kan det være en god idé at kontakte en energirådgiver, der kan svare på spørgsmål i forbindelse med en energirenovering. Der er også hjælp at hente hos de autoriserede ROCKWOOL Partnere, som giver sikkerhed for investeringen, uanset om det drejer sig om efterisolering eller større tiltag i boligen. Husejeren får en attest, der fungerer som en garanti på isoleringsarbejdet. Det giver tryghed og sikkerhed, når isolering er noget, der ligger i skjulte konstruktioner, som husejeren ikke selv kan se.

- Autoriserede ROCKWOOL Partnere er dygtige håndværkervirksomheder, der er underlagt en kontrolordning og modtager undervisning fra ROCKWOOL A/S. Alle partnere er underlagt en garantiordning, og som kunde får man en holdbar løsning, der holder i hele husets levetid, lyder det fra Jesper Madsen.

Du kan finde en ROCKWOOL Partner tæt på dig her, eller du kan bruge et beregningsprogram for at se, hvor meget energi du kan spare i din bolig.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Send til en kollega

0.078