23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Radonsikring på dagsordenen.

I dagens byggebranche er det ens viden og knowhow, der er det egentlige produkt. Og her er radonsikring et vigtigt område at kunne give sine kunder komplet tryghed.

Til oktober kommer SBi med en ny anvisning for radonsikring af eksisterende bygninger, hvor der stilles skærpede krav til radon-beskyttelse af bygninger.

Radon koncentrationen i indendørs luft bør således ikke overstige 100 Bq/m3, og i SBi anvisningen optræder der som noget nyt konkrete løsningsforslag.

Distriktschef i Isola, Roald Sølager, er med i følgegruppen omkring den nye radonanvisning, og han mærker en stigende interesse fra virksomhederne, der gerne vil kunne vejlede deres kunder om radonsikring. Han udtaler:

– Radonsikring er dybest set ikke kompliceret, og vi bliver kontaktet af både bygherre, håndværkere og rådgivere omkring de forskellige muligheder. Det er en alvorlig sag, når man har konstateret et for højt radonniveau, men det er forholdsvist enkelt at udbedre. For de udførende kan man ved at rådgive om radonsikring i sit projekt differentiere sig positivt, så man konkurrerer på kvalitet og viden.

At sælge tryghed
Isola har over en årrække haft et komplet radonsikringssystem, og løsningerne har således bevist deres værd på en lang række projekter. Det giver også tryghed, at Isola ́s produkter leveres som system løsning.

– Hos Isola har radonsikring i lang tid været en del af sortimentet, og det har desværre længe været et overset område her i Danmark, sammenlignet med Norge, Sverige og England. Derfor er vi også meget interesserede i at rådgive om mulighederne – her skal man bare ringe til os, siger Roald Sølager.

Den universelle løsning er radonbrønden
– En effektiv løsning på radon i bygninger er en Isola radonbrønd, der giver aftræk fra undergrunden til op over husets tagryg. Den kan anvendes både til nybyg og eksisterende byggeri, og det er ikke så vanskeligt at installere, som mange tror, siger Roald Sølager og uddyber:

En radonbrønd med tilkoblet sug skaber en trykudligning under bygningen. I en opvarmet bolig får man uden en radonbrønd et undertryk i nedre del, og den radonholdige luft kan komme ind gennem utætheder i bygningens konstruktion. Det er ikke store revner, der skal til, og hvis der er sætningsrevner eller andre gennembrydninger på betongulvet, så kan der slippe radonluft ind i boligen.

På Isolas hjemmeside kan man bruge et beregningsværktøj til at vejlede hvor mange radonbrønde, der er nødvendige i det enkelte byggeri

Isola
Vesterballevej 5
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31677963

Kontaktperson

Michael Lindberg
Markedschef
+45 40366218 m.lindberg@isola-platon.dk

Send til en kollega

0.046