23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Natarbejdere kan være udsatte

Natarbejde kan være forbundet med helbredsproblemer, fordi vi vender rundt på kroppens naturlige døgnrytme. Derfor er det et lovkrav, at natarbejdere skal tilbydes helbredskontrol.

Definitionen på en natarbejder er en lønmodtager, der normalt udfører mindst 3 timer af sin daglige arbejdstid i natperioden (kl. 22.00 til kl. 05.00) eller i mindst 300 timer inden for en periode på 12 måneder.

Skal tilbydes helbredskontrol hvert 3. år
Natarbejdere skal ifølge arbejdsdirektivet tilbydes en helbredskontrol i forbindelse med ansættelsen og derefter mindst hvert 3. år. En del overenskomster kræver dog, at helbredskontrollen skal tilbydes hvert 2. år. Er du i tvivl om, hvad der gælder for din virksomhed, er du velkommen til at kontakte Avidenz på telefon 66 17 34 55 for nærmere information.

Sunde og raske medarbejdere er penge på bundlinjen
Der er naturligvis en god sundhedsfaglig baggrund for, at det er bestemt ved lov, at natarbejdere skal tilbydes disse helbredskontroller. Men det er ikke kun den enkelte medarbejder, der får noget positivt ud af at sikre sig, at helbredet er godt. Det gør virksomhederne i høj grad også, da medarbejderne både vil have færre sygedage og mere overskud generelt til at yde en optimal indsats for virksomheden. Så det er penge lige ned på bundlinjen at have sunde og raske medarbejdere.

Er det ved at være tiden?
Er der natarbejdere i din virksomhed, og er det ved at være tiden til en helbredskontrol? Eller vil du bare gerne tilbyde dine natarbejdere en helbredskontrol? Hjælpen er lige her, for hos Avidenz udfører vi nemlig helbredskontroller, og vi har sundhedsfagligt personale til at udføre undersøgelserne. De vil rådgive hver enkelt medarbejder om, hvordan eventuelle gener og symptomer kan afhjælpes. Det gælder områder som fx søvn, måltider, socialt liv, trivsel og motion.

I helbredskontrollen indgår et spørgeskema og en samtale med hver enkelt medarbejder. Der vil desuden blive foretaget følgende målinger:
• Blodtryk
• Blodprøve for kolesterol
• Blodprøve for blodsukker
• BMI og fedtprocent
• Vægt og hofte/taljemål

Personalet fra Avidenz har tavshedspligt. Kun de generelle resultater vil blive videregivet til virksomheden og ikke oplysninger om den enkeltes helbred.

De generelle resultater kan virksomheden anvende til forbedringer af natarbejderens arbejdsmiljø.

Læs mere om vores helbredskontrol af natarbejdere her.

Sundhedstjek til øvrige medarbejdere
Det er ikke lovpligtigt at tilbyde medarbejdere på daghold helbredskontrol, men det er en god idé at tilbyde et sundhedstjek til alle sine medarbejdere. Et godt helbred giver som sagt færre sygedage og er dermed en økonomisk gevinst for virksomheden.
Avidenz tilbyder også sundhedstjek til alle medarbejdere.
Læs mere her.

Avidenz A/S
Magnoliavej 6
5250 Odense SV
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28124341

Kontaktperson

KML
Kristina Munch Larsen
Kommunikations- og marketingmedarbejder
kml@avidenz.dk

Send til en kollega

0.109