23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Boligforeningens skrå garageporte

Ned på knæ. Frem med målebåndet! Opgaven for Plus Bolig i Aalborg krævede ekstra knofedt og fantasi.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det! 34 nye, fuldautomatiske garageporte hos Plus Bolig i Aalborg danner en flot og ensartet facade på boligforeningens parkeringsanlæg
til glæde for beboerne. Men bag facaden er portene langt fra ens. For selvom facaden i dag er harmonisk at se på, er alle 34 garageporte forskellige i form og størrelse. Parkeringsanlægget ligger på et skråt terræn, der gør enhver portmontering til en udfordring. Resultatet er, at portenes bundprofiler i dag er specialfremstillet i hver sin størrelse.

”Vi løste opgaven ved at måle alle porthullerne op, hver for sig. Det tog utrolig lang tid. Overliggeren til porten er vandret, men terrænet falder. Vi specialfremstillede skæve bundprofiler – én til hver port – og sørgede for at tætne med en gummiliste, der holder skidt og vand ude”, fortæller Morten Overgaard, salgskonsulent Hörmann Danmark AS og fortsætter:

”Det er ikke helt almindeligt, at et parkeringsanlæg skråner. Men når vi støder på et ujævnt terræn er skrå specialfremstillede bundprofiler en fordel, fordi de udligner højdeforskelle på op til 300 mm i hele portens bredde. Bundprofilen skrues på i forlængelse af portbladet og når bundprofilen er pulverlakeret i samme farve som porten, så harmonerer begge dele flot som én helhed”.

De 34 garageporte er rulleporte af typen RollMatic fra Hörmann på ca. 2500 mm x 2125 mm, der egner sig til Plus Boligs forhold, fordi det spiller ingen rolle, hvilken form garageåbningen har. Det er ligegyldigt om åbningen er firkantet eller rundbuet.

Portbladets mange lameller og en afrundet profil i bunden gør porten ekstra slidstærk.
En RollMatic port åbner lodret opad og kræver kun 29 cm over porthullet og ingen plads udenfor garagen. Du kan parkere direkte foran porten og pladsen under loftet er frit og kan anvendes til opbevaring. Portprofilen er udskummet jævnt med freon-frit polyeurethanskum, der dæmper svingninger og sikrer en rolig portkørsel.


Pålidelig trækfjederteknik

Alle 34 porte er forsynet med moderne portautomatik, der gør det muligt at køre tørskoet ind i garagen, når det regner.

Hver beboer har sin egen fjernbetjening til porten, som er individuelt kodet med Hörmanns unikke BiSecur-system, hvilket sikrer mod indbrud i garagen. Under strømsvigt eller i nødsituationer kan portåbneren let frakobles, og porten kan herefter betjenes manuelt.

”Parkeringsanlæggets gamle vippeporte i træ var tunge og slidte. I dag har vi en løsning, der tilgodeser alle beboere, både de dårligt gående og folk der i almindelighed har brug for en sikker port, der er let at betjene”, fortæller Claus Greve, Bygningsinspektør for Plus Bolig.

Som en ekstra sikkerhed er rulleporten RollMatic forsynet med dobbelte trækfjedre og -wirer, der holder portbladet sikkert på plads, når porten åbner og lukker. Hörmanns særlige fjeder-i-fjeder system og en gennemsigtig beskyttelseskappe sørger for, at en ødelagt fjeder ikke slynges væk og ikke forårsager personskader.

Oprulningsakslen er godt beskyttet og en beklædning forhindrer, at man kan få fingrene i klemme. Den specielle profilanordning på oprulningsakslen sørger for en sikker aflåsning. Med denne mekanik er det umuligt at skubbe portbladet op. RollMatic-portens bløde start
og stop-funktion er støjsvag og skåner porten. Pga. fjederudligningen og den pålidelige frakoblingsautomatik, er en ekstra kantsikring ikke nødvendig.


Vi bliver, til vi er færdige!
Opgaven sluttede ikke med levering af 34 porte og tilhørende bundprofiler. For ved siden af portene ligger værksteder og fællesgarager til f.eks. invalidescootere. Disse bygninger manglede en facade, der kunne matche portenes udseende. Sammen med Hörmann lavede Plus Boligs hustømrere en træinddækning i samme RAL farve som portene og i en form, der skaber et ensartet udseende for hele anlægget.

”Vores ønske var, at parkeringsanlæggets fællesarealer, porte og værksteder skulle hænge sammen. Derfor betød det meget, at Hörmann også havde et bud på løsningen af de sidste detaljer, således at vi i dag står med et anlæg der fungerer”, fortæller Claus Greve.

Hörmann Danmark A/S
Normansvej 6
8920 Randers NV
Randers Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78942215

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063