23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Energibesparelser er in blandt boligejere

Huse med lavt energiforbrug sælger bedre og til en højere pris. Det har fået boligejerne til at rette opmærksomheden mod energivenlige løsninger. For et nordjysk firma betyder den øgede interesse langt flere isoleringsopgaver.

Husejerne har fået øjnene op for isolering og energibesparelser. En af årsagerne er, at et hus med et godt energimærke virker mere attraktivt for boligsøgende og sælges til en bedre pris. Det viser en undersøgelse fra boligsiden.dk.

- Foråret og sommeren er normalt en stille periode, men folk er blevet meget bevidste omkring energibesparelser, og det kan tydeligt mærkes på antallet af isoleringsopgaver, forklarer indehaver af Vendsyssel Loft- og Hulmursisolering ApS, Leif Jensen.

Ejendomsmæglerkæden Home genkender tendensen, hvor både husejere og nye købere retter fokus mod energieffektivitet.

- Der er sket en øget bevågenhed omkring energiforbrug, dels fordi renterne er så lave lige nu, at andre årlige omkostninger som vand og varme fremstår tydeligere, og dels fordi folk er blevet mere miljøbevidste. Men endnu vigtigere handler det om energiforbrugets indvirkning på privatøkonomien, siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Privatøkonomi i fokus
Selvom pris og besparelser fylder meget i husejernes bevidsthed, lægger flere faktorer sig i front, når der vælges isoleringsløsning. Kvalitet og sikkerhed betyder også noget, når der investeres i energieffektivitet.

- Prisen er afgørende, så det er vigtigt at vi kan matche andre på markedet. Samtidig er folk blevet mere bevidste om kvalitet og sikkerhed. De fleste ved godt, at det er fornuftigt at bruge ikke brandbare materialer som stenuld til at isolere med, siger Leif Jensen.

Det nordjyske firma har oplevet en klar fremgang i antallet af isoleringsopgaver i en ellers stille periode. Sidste år fik firmaet seks opgaver ind på en energimesse mod hele 34 opgaver hentet hjem på tre lokale markeder hen over sommeren.

- Vi har fået opgaver ind hver eneste dag, og det er ikke noget vi er vant til, lyder det positivt fra Leif Jensen.

Vendsyssel Loft- og Hulmursisolering ApS er autoriseret ROCKWOOL Partner. En autoriseret ROCKWOOL Partner giver boligejerne sikkerhed for deres investering og dokumentation for isoleringsopgaven. Partnerne opfylder en række kvalitetskrav som for eksempel uddannelse, rådgivning og efterkontrol.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Send til en kollega

0.047