23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Alfix A/S donerer overskudsvarer til børn

Danskejede Alfix A/S har doneret et større parti overskudsemballager til børn i Kolding Kommune. Projektet modtager anerkendelse i både lokalområdet og erhvervslivet.

I Kolding Kommune har en skoleklasse netop modtaget en række overskudsmaterialer fra den lokale virksomhed Alfix. Donationen sker til et nyoprettet center i Kolding Kommune ”Skatkammeret”, som har til formål at indsamle overskudsmaterialer og give dem videre til kommunens børn.

Eleverne på første årgang på Ålykkeskolen i Kolding blev nogle af de første til at få glæde af projektet, da de modtog de tomme fugemassesække fra Alfix. Det fortæller den taknemmelige materialemodtager, Lisbet Larsen, skatmester i Skatkammeret:

”Eleverne fik hver en sæk fra Alfix, og de designede derefter strutskørter, soveposer, monstre, dyr, flag og højhuse ud af sækkene. Børnene var utroligt optagede af sækkene, og de blev omdrejningspunkt for sansning, oplevelse og læring,” siger Lisbet Larsen.

Fra ”re-cycling” til ”up-cycling”
Ifølge direktør i Alfix A/S, Anders Bertelsen Toft, er samarbejdet en del af en tendens, som går i retning af ”up-cycling” og ikke genbrug i traditionel forstand. Med up-cycling menes kasseret materiale, der anvendes til et helt andet formål end oprindeligt tiltænkt.

”At en fugemassesæk skulle begynde et nyt liv som urtepotteskjuler, flot strutskørt eller et farvestrålende flag, er et glimrende eksempel på optimering af eksisterende ressourcer og det, man i dag kalder ”up-cycling”. Med børnenes imponerende forestillingsevne får emballagen nyt liv, og det er sjovt at kunne bidrage til en sådan anderledes designproces for børn,” siger Anders Bertelsen Toft.

CSR-organisation roser initiativet
Også i erhvervsnetværket Green Network, som beskæftiger sig med CSR (Corporate Social Responsibility), får samarbejdet anerkendende ord med på vejen.

”Donationen er et godt eksempel fra Alfix på, hvordan ressourceoverskud kan komme et område med ressourceknaphed til gode. Hvis flere virksomheder får øjnene op for, at der kan ligge et skattekammer skjult i skraldet, ville samfundet kunne reducere sit ressourceforbrug markant og skåne miljøet,” siger adm. direktør i Green Network, Kenneth Hald Jensen.







Alfix A/S
H.C. Ørsteds Vej 13
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK76443815

Kontaktperson

ABT
Anders Bertelsen Toft
Marketing projektleder
abt@alfix.dk

Send til en kollega

0.031