23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Endnu et forårstegn – byggebeskæftigelsen på rette kurs

Mere og mere tegner til et løft i den danske byggebranche. Det er bl.a. den milde vinter og de to efterårsstorme som er medvirkende til, at byggebeskæftigelsen er steget med 2,6 % i 1. kvartal 2014.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at byggebeskæftigelsen er steget til 148.900 i 1. kvartal 2014 fra et niveau på 145.100 i 4. kvartal 2013, når der korrigeres for sæsonudsving.

- Løftet i byggebeskæftigelsen her i 1. kvartal 2014 bekræfter os i den optimisme vi bl.a. har sporet i vores analyse frem i mod BYGGERI’14. Der er ingen tvivl om, at vejret henover vinteren har været på vores side og er hovedårsagen til, at vi ser det meget fornuftige løft i beskæftigelsen, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Jeg forventer, at vi kommer til at se et fornuftigt 2014 for den danske byggebranche, men det er meget vigtigt, at de kommende forhandlinger omkring vækstpakken ikke overvurderer løftet i byggebeskæftigelsen, da en afskaffelse af Håndværkerfradraget uden noget alternativ kan bremse en positive udviklingen i vores branche, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Der er rigtig mange både organisationer og politikere, som mener, at Håndværkerfradraget skal fortsætte udover 2014 og i en forhøjet udgave. Senest er LO kommet med 21 forslag til en vækstplan, hvorunder et forhøjet Håndværkerfradrag.

- Det er meget positivt, at der nu fra flere sider kommer fokus på, at skabe vækst igennem incitamentsskabende virkemidler såsom Håndværkerfradraget. Privatforbruget skal skubbes i gang og hvorfor ikke gøre det igennem energi- og renoveringsprojekter, hvor man samtidig skaber beskæftigelse og mindsker sort arbejde, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047