23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vi glemmer brandsikkerheden

Vi spørger ikke ind til brandsikkerhed, når vi køber hus. Det viser en rundspørge blandt en række ejendomsmæglere. Det kan få store konsekvenser både for os selv og vores bolig.

Når vi køber bolig, er det ikke brandsikkerheden, der bekymrer os mest. En rundringning blandt ejendomsmæglerkæder i landets fire største byer viser, at brandsikkerhed ikke er noget, vi spørger ind til, når vi kigger på hus.

- Der er ingen, der spørger om brandsikkerhed, så det er da et fokusområde man godt kunne tage fat på. Folk vælger ikke bolig ud fra sikkerhed, men ud fra drømme og behov. Det tekniske er sekundært, siger Danni Thoft, ejendomsmægler og indehaver af danbolig Hansen og Thoft i Aalborg.

Vi interesserer os mere for energimærke, beliggenhed og højt til loftet, mens brandsikkerhed ikke er øverst på listen over boligkriterier. En undersøgelse lavet af YouGov for ROCKWOOL har vist, at det specielt er de unge, der glemmer at tænke brandrisiko, når de overtager ny bolig. Her havde 17 procent ikke forholdt sig til brandrisiko i deres bolig mod 13 procent blandt den samlede befolkning.

Sikre materialer giver dyrebar tid
Ifølge Viceberedskabschef i Gladsaxe brandvæsen Ole Nedahl, kan en brandsikker bolig i sidste ende redde både liv og genstande.

- Ikke-brændbare byggematerialer har den gode egenskab, at branden har sværere ved at brede sig, og man kan holde branden til det sted, hvor den er startet, forklarer han.

Det er især vigtigt i etageejendomme, hvor branden kan sprede sig til omkringliggende lejligheder. Men også i villaer og fritliggende huse, kan brandsikre byggematerialer begrænse branden, så den ikke forårsager så meget ødelæggelse, at ikke engang renovering er mulig.

Brandsikker stenuld
For dem der vil renovere eller bygge nyt, er det også relevant at have brandsikkerhed med i tankerne. Viceberedskabschefens erfaring viser, at materialevalget til byggeopgaven ikke er ligegyldig.

- Ved papiruldsisolering ligger ilden og arbejder sig gennem isoleringen. Der er stenulden bedre. Det ved vi, for vi har set det ved brande, forklarer Ole Nedahl.

ROCKWOOL stenuld smelter først ved temperaturer over 1000 grader. Det gør, at der går to timer inden temperaturen når stenuldens smeltepunkt. Det betyder dyrebar tid til at få slukket branden, inden den breder sig til resten af huset.

Udover at være opmærksom på brandsikre byggematerialer, er det vigtigt altid at huske røgalarmen. Ikke-brændbare materialer kan mindske skaderne og købe dig mere tid, men de kan ikke advare dig i tilfælde af brand.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Send til en kollega

0.063