23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Der er forskel på dæk

De sidste dages voldsomme vintervejr, har igen fået debatten til at blusse op om hvorvidt, man skal køre med vinterdæk eller såkaldte ”Helårsdæk” eller bare almindelige sommerdæk.

Stiholt vil gerne give et indspark til debatten og har derfor bedt en af vores hovedleverandører Bridgestone Danmark A/S om en udtalelse.

Tekniskchef Jørgen Konnerup, Bridgestone Danmark A/S udtaler: "Vinterdæk er absolut sikkerhedsmæssigt det bedste om vinteren, fordi den gummiblanding som anvendes bevarer sin blødhed og friktion selv ved meget lave temperaturer. Desuden er mønsteret designet således at det giver det bedste vejgreb på sne og isglatte veje.

Et vinterdæk bevarer disse egenskaber i hele dækkets levetid. Helårsdæk er et kompromis mellem sommer og vinterdæk, efterhånden som dækket slides mister det sine vinteregenskaber og bliver som et almindelig sommerdæk og under alle omstændigheder kommer det aldrig sikkerhedsmæssigt til at kunne måle sig med vinterdæk i vintervejr."

Vores nabolande har påbud om vinterdæk og øget mindste grænse for mønster dybde i vinterperioden. I Danmark er der intet påbud, der gælder kun reglen om mindst 1 mm mønsterdybde for lastvogns- og busdæk. Mange Danske last- og Busvognmand er heldigvis bevidste om fordelen ved at skifte til vinter trækdæk i vinterperioden, selvom man ikke kører uden for landets grænser.

Eksempelvis vognmand Ole Christensen, Ø. Tørslev, 8983 Gjerlev J. som fortrinsvis kører i Jylland. Ole Christensen udtaler: "Jeg skifter til vinterdæk i vinterperioden for min egen sikkerhed, for andres sikkerhed og for at det gods jeg kører med når sikkert frem til modtageren."

Er du i tvivl om hvilke dæk, der er bedst til din kørsel er du velkommen til at ringe til Stiholts dækspecialist Bruno Hansen på +45 6029 4442.

Stiholt A/S
Trafikcenter Sæby Syd 6-7
9300 Sæby
Frederikshavn Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27619312

Kontaktperson

SLF
Søren Lyngsø Færch
Controller
+45 60294442 slf@stiholt.dk

Send til en kollega

0.047