23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Blog: Betonfisk - hvad for en fisk?

En stor fiskelignende betonskulptur er det fysiske punktum for et stort og langt EUprojekt. Resultaterne handler dog især om proces og produktion og har direkte indflydelse på brug af beton og af robotter i byggeriet.

Hvad er det sexede ved en stor fiskelignende betonskulptur, eller -pavillon som den slags omtales, på en industriel parkeringsplads?

Jeg er en materialenørd med hang til beton – og derfor må jeg dele min begejstring for den store struktur, der er blevet støbt og snart afforskalles. – simpelthen fordi det er lykkedes at støbe en 6 meter høj og ultraspinkel konstruktion. ’Fisken’ er værd at fremhæve fordi det er det fysiske punktum for TailorCrete. TailorCrete er et stort R&D (research and development) projekt med hele 15 europæiske parter fra 8 lande.

Projektets titel spiller på tailor, altså skrædder, og 'crete – beton, altså idéen om den skræddertilpassede beton. Med opførelsen af ’Fisken’, kulminerer nogle virkelig interessante resultater. Nogle af dem kan allerede implementeres i praksis, simpelthen fordi projektet har vist, at de forskellige teknologier kan lade sig gøre at kombinere i praksis. Og hurra for det.

Læs hele Anne-Mette Manelius' blog - Anne-Mette er Arkitekt, Ph.d. og ansat i Byggeri og Anlæg på Teknologisk Institut. Hun blogger om materialer for Arkitektens Forlag. Læs hele bloggen her

Interesseret i at høre mere om TailorCrete?
I næste uge holder projektet et seminar og roadshow over to dage, hvor parterne fra det store EU-projekt er på banen og fortæller om projektets mange dele. Seminaret starter på Teknologisk Institut i Taastrup, men følger så en rute mod vest med besøg af de danske parter og on-location oplæg om processer. Se programmet her.

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.048