23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Akutsygehus klar til fremtiden

Byggeriet, der er i fire etager, er på i alt 15.000 m2, inklusiv kælder. På de fire etager er der en akutafdeling, et hjerteafsnit, et intensivafsnit og en tværgående afdeling til medicinske og kirurgiske patienter.

Dermed bliver tre af de vigtigste afdelinger, når det drejer sig om at redde liv, samlet under samme tag. Byggeriet skal sikre en hurtig og professionel modtagelse, diagnostik og behandling af alle typer af akutte patienter. Både de akut syge og de patienter, der kommer til skade. Med akuthuset opruster Slagelse Sygehus til at blive et af fremtidens danske akutsygehuse.
Byggeriet er tegnet af Henning Larsen Architects og blev udbudt i 15 fagentrepriser. Råhus entreprisen blev vundet af MT Højgaard A/S, der valgte Spæncom som elementleverandør.

- Vi har haft et fortrinligt samarbejde med Spæncom gennem hele byggeperioden, udtaler Jesper Brorson, der var MT Højgaards betonarbejdsleder på sagen.

- Vi aftalte en fast møderække, hvor vi fik diskuteret ændringer af projektet og fik afklaret de uoverensstemmelser, der jo altid er i en byggeproces. Dermed var vi fremadrettet altid på forkant med udviklingen i byggesagen. Så det er sådan set et skolebogseksempel på en god byggeproces, forklarer Jesper Brorson og fortsætter:

- Da Spæncom stod for en stor del af projekteringen, herunder elementernes samlingsdetaljer, kunne de spille ind med løsninger, der gjorde arbejdet på byggepladsen nemmere. F.eks. blev nogle elementer lagt ned for at nedbringe vægten, så den ikke overskred krankapaciteten. Med Spæncom som samarbejdspartner vidste vi, at der var styr på det statiske ved sådanne ændringer, så vi kunne koncentrere os om at få huset rejst, konkluderer Jesper Brorson.

Spæncom A/S
Letvadvej 37
9200 Aalborg SV
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26271010

Kontaktperson

PB
Per Bachmann
Kommunikationschef
+45 28444832 pba@spaencom.dk

Send til en kollega

0.079