23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Et tømrerfirma med sunde værdier

Hos Egerbyg står social ansvarlighed og medarbejdertilfredshed højt på dagsordnen. Medarbejderstaben tæller både tidligere kriminelle og mange lærlinge.

CSR(Corporate social responsibility) har længe været et nøgleord hos store danske og internationale virksomheder. En tømrervirksomhed i Hvidovre har dog taget springet og valgt at implementere CSR principper.

Tidligere kriminelle i skurvognen
Anders Eger Pedersen og Jørgen Damkiær står i spidsen for Egerbyg, og det går faktisk meget godt. Således var Egerbyg, som for nyligt blev autoriseret ROCKWOOL Partner, blandt de fire nominerede til årets tømrervirksomhed ved prisuddelingen Årets Håndværker i Cirkusbygningen tilbage i april. Siden starten i 2007 er firmaet vokset fra to ansatte og en servicevogn til i dag at tælle 25 ansatte.

”Vores CSR-arbejde udspringer af et ønske om at drive virksomheden på en god måde. Fx samarbejder vi med organisationen High-five, som hjælper unge kriminelle ud på arbejdsmarkedet, når de har afsonet deres straf. Vi tager så vedkommende ind i vores virksomhed, og sætter ham sammen med nogle ressourcestærke svende, som er uddannede til sådan en opgave,” siger Anders Eger Pedersen.

Vigtigt at give forbrugeren et valg
Til at hjælpe med at udforme sin CSR politik, har firmaet ansat Pernille Vejrsø Jakobsen som ekstern konsulent. Hun står for udarbejdelsen af CSR-politikken, og hun mener, at mindre virksomheder ret nemt kan implementere CSR-tiltag.

”Der er et ønske blandt politikerne om, at de små- og mellemstore virksomheder skal engagere sig, blandt andet fordi mange af dem er ejer-ledede, og de har derfor lettere ved at omstille sig. Mange har måske arbejdet med nogle af de samme ting som Anders og Jørgen, men mangler bare at få kommunikeret det ud, så forbrugeren er klar over det og kan træffe et aktivt valg, når vedkommende skal have udført en opgave,” siger Pernille Vejrsø Jakobsen.

Det kan betale sig at gøre noget ekstra
Anders Eger Pedersen mener sagtens, at man kan køre en sund forretning og samtidigt tænke CSR principper ind i virksomheden. Fx har alle Egerbygs biler BlueMotion, hvilket betyder, at de kører længere på literen og lukker ned ved kryds. Samtidigt bliver der brugt GPS-systemer til at finde den korteste rute til genbrugsstationer, mens benzinforbruget også bliver målt. Til glæde for miljøet, men også for pengepungen.

Hensynet til miljøet spiller også ind, når der skal vælges byggematerialer.

”Vi vægter højt, at vores byggematerialer er dansk producerede, fordi transport betyder en masse CO2-udledning. Derudover kan man også kigge på hvor meget CO2, der udskilles ved produktionen. Det er derfor vi bruger ROCKWOOL, som også har en god genanvendelsesordning,” siger Anders Eger Pedersen.

Dobbelt så mange lærlinge som normalen
En ny medarbejder kan dog også mærke en forskel, når de starter hos Egerbyg. Selvom det er en relativt lille arbejdsplads, så er der APV-undersøgelser oftere end normalt, og så bliver der hvert år afholdt medarbejderudviklingssamtaler (MUS-samtaler) med medarbejderne.

”Det er sådan set meget simpelt. Vi har fundet ud af, at det er gavnligt for virksomheden, både i forhold til det økonomiske og sociale. Medarbejderne reagerer meget positivt, når de bliver taget med råd, og desuden får de også et større indblik i virksomheden. Det gør alt sammen, at de bliver mere glade for at gå på arbejde, og i sidste ende giver det et positivt udslag på sygefraværet.

Egerbyg har på nuværende tidspunkt 4-5 lærlinge, hvilket er dobbelt så mange, som et firma deres størrelse normalt ville have. Lærlingene kan også komme til en MUS-samtale, så der kan blive spurgt ind til deres dagligdag med svendene.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Send til en kollega

0.078