23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny stigning på varmeregningen venter

De sidste års prisstigninger på varmen fortsætter. Denne gang er der fjernvarmekunderne, der står for skud.

Indbyggerne i hovedstadsområdet vil igen opleve, at et nyt år betyder nye prisstigninger. De første, der står for skud er fjernvarmekunderne. Fra nytår får fjernvarmepriserne nemlig endnu et hak opad. Det skriver EPN.dk.

Prisstigninger på op til 15 procent
Da vinteren gik på hæld sidste år stod alle danskere til en stigning i deres varmeregning på mellem 1000 og 3000 kroner. En ekstra kold vinter gjorde sit til, at der skulle betales mere end i 2012. Nu står vinteren for døren, men allerede nu er fjernvarmekunder garanteret en ekstraregning i forhold til 2013. Prisen på fjernvarme kommer til at stige i hele landet, men i særlig grad i hovedstadsområdet.

Det fortæller Nils-Ole Heggland, som er byrådsmedlem for Liberal Alliance i Frederiksberg Kommune, hvor han også er formand for Drifts- og Forsyningsudvalget. Samtidig er han næstformand i hovedstadens fælleskommunale fjernvarmeselskab, CTR. Han vurderer, at priserne kan stige med op i mod 15 procent.

Gør noget ved prisstigninger
ROCKWOOL A/S har dog en løsning til dig, der er træt af prisstigningerne på varme. Gå ind på www.rockwool.dk/beregninger/tilstandstjek. Alt hvad du behøver, er at indtaste din adresse, så får du en vejledning til, hvordan din bolig kan energiforbedres. Her kan du desuden finde en autoriseret ROCKWOOL indblæser, som er en særlig dygtig håndværkervirksomhed, der er underlagt en kvalitetskontrol til glæde for dig som forbruger.

Niels-Ole Heggland forklarer, at prisstigningerne kommer til at kunne mærkes.

"For en lejlighed på 75 kvadratmeter bliver der tale om en stigning på cirka. 1.100 kr., og for et parcelhus på 150 kvadratmeter stiger varmeprisen med cirka 1.500 kr. Stigningerne skyldes først og fremmest den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift, men paradoksalt nok også satsningen på grøn energi," siger Nils-Ole Heggland til EPN.dk.

Dansk Fjernvarme forventer, at fjernvarmeprisen på landsplan i 2014 vil stige med cirka 5 procent. Det kan dog variere meget blandt de 431 fjernvarmeværker i Danmark.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Send til en kollega

0.042