23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Struers idéfabrik blev årets Fighter

Trods det grå oktobervejr, var der lutter smil hos Bang & Olufsen Medicom i Struer onsdag d. 23. oktober – da fik de nemlig overrakt årets Fighter Pokal fra OK og en check på 100.000 kr.

Medarbejderne var stolte hos Medicom, der udvikler udstyr til medicinalbranchen. De har nemlig fået overrakt årets Fighter Pokal og 100.000 kr., og selvom virksomheden er jysk, så turde medarbejderne godt strække armene i vejret og juble over sejren. Det er tredje år, Fighter Pokalen uddeles og i anledning af OK’s 100-års jubilæum i år, er checken fordoblet til 100.000 kr. Medicom nedsætter nu et udvalg, der skal planlægge det medarbejderarrangement, som pengene skal bruges til.

”Det har været en fantastisk rejse, men også en hård rejse at komme dertil, hvor vi er i dag,” sagde en stolt Morten Nielsen, adm. Direktør i Medicom, da prisen blev overrakt. ”Jeg er især glad for, at prisen er rettet mod medarbejderne. Denne fortjeneste kommer af en fælles indsats, og ledelsen kunne ikke have gjort det alene.”

Morten Nielsen lagde i sine ord til medarbejderne vægt på, at det hele handler om at være et skridt foran, og at det er vigtigt for virksomheden og medarbejderne at sætte sig nye mål. ”Vi vil fortsætte med at være utålmodige og ikke kun være tilfredse med at være dér, hvor vi er. Så nøgleordet for vores fremtid i virksomheden må være utålmodighed – den skal vi bevare.”

Ægte fighterånd
Fighter Pokalen er en pris, som hylder landets små og mellemstore virksomheder, der står for 60 % af omsætningen i den private sektor i Danmark. Pokalen og checken på 100.000 kr. blev overrakt af Jørgen Wisborg, OK’s adm. direktør. ”I OK er de fleste af vores erhvervskunder små og mellemstore virksomheder, og vi har gennem de senere år kunnet følge, hvordan krisen har ramt virksomhederne hårdt og mærket, hvor ondt det har gjort i stort alle brancher. Mange af smv’erne har gjort et kæmpe stykke arbejde for at komme ud af krisen, og det vil vi gerne sætte fokus på med Fighter Pokalen,” understregede han under overrækkelsen og henvendte sig også direkte til medarbejderne hos Medicom, som var samlet i kantinen: ”I er om nogen et billede på, hvordan man kan vende en yderst kritisk situation og overleve med innovative løsninger og ægte fighter- ånd. Sådan en turnaround, som I har lavet, kunne ikke være gjort uden dygtige og motiverede medarbejdere. Vi véd, at det har været rigtig, rigtig hårdt, men I har fightet, og prisen er en anerkendelse af jeres hårde arbejde.”

Medarbejdernes kamp
Struers borgmester, Niels Viggo Lynghøj, deltog også i overrækkelsen. ”Det er fuldt fortjent, at I nu får denne anerkendelse, sagde han og fortsatte: ”For to et halvt år siden, hvor jeg mødte Morten Nielsen første gang og hørte om hans planer, havde jeg da lidt sved på panden. Hvis jeg skal sige det på godt jysk, så så det jo lidt svært ud.”
Siden er det gået fremad for Medicom og tallene på bundlinjen er sorte i stedet for blodrøde, som de var i 2011. Her var virksomheden tæt på at måtte dreje nøglen om. Men med ny investor og ledelse, begyndte det at vende.

”Men det var hårdt. Vi var jo over 250 medarbejdere i produktionen, og det antal blev væsentligt reduceret på kort tid,” fortæller Doris Holm, som har arbejdet i Medicoms produktion siden 1993. Fra 2010 var der nemlig den ene fyringsrunde efter den anden. ”Når man mødte på arbejde frygtede man jo, at det var en selv, der måtte gå hjem med en fyreseddel i hånden, og man tog en dag ad gangen” fortæller Birgitte Sørensen fra produktionsafdelingen.

Den nye ledelse er mere åben og regnskabstallene bliver lagt ud til alle hver måned. ”Det er rigtig rart at kunne følge, hvordan det går, og i dag har vi jo en ro i maven, når vi møder på arbejde,” fortæller hun.
Aase Mortensen blev ansat hos Medicom i 2002 og i 2011 var hun blandt dem, der blev afskediget. Et år efter blev hun dog ringet op, om hun havde lyst til at starte som afløser. ”Det sagde jeg ja til, og nu er jeg fastansat igen,” fortæller hun. ”Det er ikke mange, der i en alder af 61 kan bryste sig af en fastansættelse,” siger hun med et smil.

Tæt opløb i toppen
Fighter Pokalens dommerpanel gav Medicom en plads i finalen sammen med to andre virksomheder, nemlig J. Hvidtved Larsen A/S og Stansomatic A/S. Herefter var det op til alle, der havde lyst, at stemme på sin favorit blandt de tre virksomheder på Fighter Pokalens hjemmeside. Men det blev altså Medicom, som løb med sejren og sluttede med 37 % af stemmerne, så det var et tæt opløb. Dommerpanelet bestod af tidligere erhvervsminister og nu medlem af Europa Parlamentet Bendt Bendtsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov, ejer af JYSK, Lars Larsen, adm. direktør i industrikonglomeratet Schouw & Co, Jens Bjerg Sørensen og altså adm. direktør i OK, Jørgen Wisborg.


Fakta
Hovedsæde i Struer
Bang & Olufsen Medicom blev etableret i 1989 som et venture i Bang og Olufsens indenfor medico teknologi.
Medicom blev i 2007 solgt fra Maj Invest Equity som i dag ejer 67,5 % sammen med ledelsen.
Medicom har vundet flere priser for sit design og udvikling af avanceret medicinsk udstyr til lægemidler som skal injeceres (gennem huden) eller inhalaeres (gennem halsen) og der ud over udstyr indenfor intelligente elektroniske løsninger, som er udviklet gennem de sidste 20 år
Beskæftiger i dag mere end 65 medarbejdere – og det vokser måned for måned.



Fakta om Fighter Pokalen
Fighter Pokalen er en pris, der anerkender små og mellemstore virksomheder i Danmark. Det er en symbolsk pris, der hylder holdånden i virksomheden.
Præmien er øremærket et arrangement for alle medarbejdere i virksomheden. I år er præmien på 100.000 kr. i anledningen af OK´s 100 års jubilæum.
Fighter Pokalen blev uddelt første gang i 2011.
Dommerpanelet udvalgte de tre virksomheder, der gik videre til finalen og afstemningen på Fighter Pokalens hjemmeside: www.fighterpokalen.dk. Her kunne alle, der havde lyst, stemme på deres favorit.
Medicom fik 37 % af stemmerne, Stansomatic 33 % og J. Hvidtved Larsen 33 %.

OK a.m.b.a.
Åhave Parkvej 11
8260 Viby J
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39170418

Kontaktperson

AD
Anne Dyrholm
ady@ok.dk

Send til en kollega

0.062