23948sdkhjf
Del siden
Annonce

JCB teleskoplæssere assisterer ved vindmøllerejsning

Tre store teleskoplæssere en nu blevet til tre små arbejdsbier. Det er virkeligheden for tre nye JCB teleskoplæssere, model 550-80, som er den største teleskoplæsser, som JCB bygger.

Nicolaisen & Larsen A/S har netop leveret tre fabriksnye JCB 550-80 teleskoplæssere til Brande-virksomheden Total Wind. Her kommer de til at være servicemaskiner for tre mobile kraner, som er verdens største hjulkraner. Kranerne bruges, når der skal rejses vindmøller. De kan række op til 154 meter i højden og har en maksimal kampvægt på 1.000 ton.
Crane manager Sten Leth fortæller: ”Vi har tre mobile hjulkraner, og til hver kran bruger vi en teleskoplæsser som en slags servicemaskine. Teleskoplæsserne flytter træmadrasser og jernplader, som alt efter underlaget bruges til at understøtte kranbenene, og de flytter krankroge og andre dele. De tre nye JCB’er afløser to andre af samme fabrikat, som vi har været godt tilfredse med”.
Service overalt.
Total Wind er et ti år gammelt firma, som har specialiseret sig i at rejse vindmøller. Arbejdsfeltet er store dele af verden, og i øjeblikket kører de tre JCB’ere på vindmøllesites i England, Sverige og Danmark.
”Der er flere grunde til, at vi valgte JCB. For det første, at vi allerede havde gode erfaringer med JCB teleskoplæssere. De er handy, stærke og gode i terrænet, som kan være meget forskelligt – vi opererer på alt fra blød jord til klippegrund. For det andet har JCB en stærk serviceorganisation, der fungerer overalt, og det betyder meget, når vi konstant flytter fra site til site i mange forskellige lande. Maskinerne her kommer til at køre i hele Nordeuropa”, siger crane manager Sten Leth.
Voldsomme dimensioner.
En kran består af en otteakslet undervogn, som vejer 96 tons, og en overbygning af gitre, som monteres i højden afhængigt af den konkrete opgave. Kranerne kan løfte mere end 150 meter i højden og bruges til rejsning af vindmøller med en navhøjde på 80-140 meter. Løfteevnen er ca. 100 ton på en afstand af 30 meter, og op til 40 lastbiler er i sving, når kranerne transporteres fra sted til sted. Et kranteam på fire mand er ansvarlige for hver kran, herunder de tilhørende maskiner som JCB teleskoplæsserne.
”Det er spændende at være med til en leverance som denne, der er usædvanlig på grund af de arbejdsopgaver, maskinerne kommer til at være med til, og vi er stolte over, at Total Wind har valgt os. Det viser, at vi leverer stærke maskiner og indgår i et velfungerende servicenet over hele kloden”, siger sælger hos Nicolaisen & Larsen A/S i Ulfborg, Steen B. Knudsen.
Foto: To af de nyeJCB 550-80 teleskoplæssere klar til levering fra Nicolaisen & Larsens hovedkontor i Ulfborg.
Yderligere information kan fås hos Nicolaisen & Larsen A/S, tlf. 70 10 12 14.

Reesink Construction
Holmegade 58
6990 Ulfborg
Holstebro Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45150615

Send til en kollega

0.046