23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Selandia i Slagelse investerer i JCB

Vordende anlægsgartnere på Uddannelsesinstitutionen Selandia i Slagelse får nu afprøvet en JCB gravemaskine, inden de slippes løs på arbejdsmarkedet.

Uddannelsesinstitutionen Selandia i Slagelse har investeret i en ny JCB 8035 minigraver, som skal løse nogle af de lidt tungere opgaver, der indgår i skolens projekter.
”Vi har andre minigravere, men det er typisk 700- 800 kg. maskiner i den mindste ende af modelrækkerne, mens denne med sine 3,6 ton placerer sig i en anden kategori. Den vil især blive brugt i vores hovedforløb, hvor eleverne har en stor aldersspredning, fra 20 år til sidst i fyrrerne”, fortæller faglærer Bo Larsen.
Den nye JCB 8035 er leveret med en Hunklinger stentang. Ekstraudstyret er netop valgt, fordi maskinen skal bruges til tungere løfteopgaver.
”I mange af projekterne skal eleverne for eksempel lave stensætninger og stengærder, og her har vi savnet en maskine med stentang, der kan løfte dem for os. Dels er det sådan, tingene gøres, når de skal løse den slags opgaver efterfølgende i praksis, men det handler også om arbejdsmiljø og om at undgå belastningsskader”, forklarer Bo Larsen.
Han fortæller, at de elever, der indtil nu har arbejdet med 8035’eren, har været glade for dens egenskaber. Den er betryggende at arbejde med på skrånende terræn, hvor de for eksempel har lavet jordreguleringsarbejde.
Nærhed en fordel
”Valget af maskinen har vi som altid i en institution som vores truffet efter en tilbudsrunde, hvor vi definerer ønsker og krav. Nicolaisen & Larsen A/S kom med en fornuftig pris og mulighed for at tilvælge forskellige skovle m.v., som vi havde et ønske om. For vores maskinchef, som for en stor dels vedkommende selv vedligeholder vore maskiner, betød det givetvis også en del, at firmaet har en afdeling tæt ved, nemlig ved Ringsted. Så er det nemt at få dele og vejledning, hvis det behøves, men med en helt ny maskine er det selvsagt noget, vi ikke forventer det store behov for et godt stykke tid”, siger faglærer Bo Larsen, Selandia.
Selandia er et af Danmarks største uddannelsescentre med mere end 100 uddannelser fordelt på to gymnasier, otte fagskoler, samt en lang række kurser og efteruddannelser. Centret har 370 ansatte, der arbejder for at uddanne 2.700 årselever. Det betyder, at over 16.000 elever, studerende og kursister får en uddannelse eller tager et kursus på Selandia hvert år. Hvert år uddanner Selandia 30 til 40 anlægsgartnere.
Foto:
Den nye JCB 8035 er allerede i arbejde på Selandia. Fra venstre elev Thomas Hansen Bødewadt, faglærer Bo Larsen og sælger Lars Houlind fra Nicolaisen & Larsen, samt elev Danni Koldbeck i maskinen. Begge elever er i hovedforløb på anlægsgartneruddannelsen.
Yderligere information kan fås hos Nicolaisen & Larsen A/S, tlf. 70 10 12 14.

Reesink Construction
Holmegade 58
6990 Ulfborg
Holstebro Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45150615

Send til en kollega

0.047