23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Specialtruck til Hinnerup Fjernvarme

Stor kapacitet og god tilpasning til de specielle arbejdsopgaver på et kraftvarmeværk har fået Hinnerup Fjernvarme til at vælge den tredje JCB Teletruk til løsning af interne logistikopgaver

Hinnerup Fjernvarmeværk brænder ca. 30.000 bigballer halm på et år, og de flyttes alle med en JCB Teletruk, som er valgt, fordi den passer perfekt til opgaven.
En JCB Teletruk er en truck, men har mange af egenskaberne fra en teleskoplæsser, og derfor er den velegnet på steder, hvor det er en fordel at tømme et læs fra én side, og hvor der derfor skal arbejdes både i højden og bredden. Halmballerne kommer typisk ind på lastvogn eller traktortrukket trailer i læs på 16 – 24 baller ad gangen.
”Netop den egenskab var hovedårsagen til, at vi i 1998 valgte vores første Teletruk, en 2,5 tons model. I 2003 blev den udskiftet med en 3-tons udgave, som har kørt indtil nu, hvor vi har skiftet til en 3,5 tons model, JCB 35D. Man kan sige, at Teletruken vokser med opgaven, for ballerne vejer i dag typisk 650-700 kg mod 450 for 15 år siden”, fortæller driftsleder Peter Bakke fra Hinnerup Fjernvarme.
Hurtig og effektiv
Når der i højsæsonen skal flyttes 250 halmballer dagligt, kræver det en effektiv maskine. Peter bakke fortæller:
”I laden, hvor vi har fast bund, er vores Teletruk meget hurtig. Den har en lille venderadius, hvilket er en fordel, da der ikke er megen plads, når hallen er ved at være fyldt med baller. Trucken kan tage to baller ad gangen og kan nå ind til anden række på ladet, så vi kun skal køre med den på én side af ladet. Det sparer vendinger og køretid og giver en meget effektiv arbejdsgang”.
Han fremhæver samtidig, at maskinen er nem at betjene. Det er mest den samme medarbejder, som kører med den, så han har opnået en stor rutine. Men to andre kan hoppe ind i førerhuset, hvis den faste maskinfører er forhindret, og begge oplever en maskine, som er brugervenligt og intuitivt indrettet.
”Betjeningen af læssearmen sker med én hånd. Der er eftermonteret armlæn, og kabinen er en trykkabine, så støv holdes udenfor. Vi vil gerne skabe en god arbejdsplads for maskinføreren, som har 11 års anciennitet her og som regel arbejder med Teletruk’en hel arbejdsdag”, siger Peter Bakke.
Lave serviceomkostninger
Det er også vigtigt for Hinnerup Fjernvarme, at der er lave serviceomkostninger på maskinerne. Driftsleder Peter Bakke fortæller, at serviceudgifterne til Teletruk’en har været lave.
”Det beskedne vedligehold afspejler sig i en meget høj oppetid, og vi har aldrig oplevet ikke at kunne læsse halm på grund af driftsstop”, siger han.
Den Nye JCB ´35D Teletruk er leveret af sælger Poul C. Pedersen fra Nicolaisen & Larsen A/S’ afdeling i Ulfborg.

Reesink Construction
Holmegade 58
6990 Ulfborg
Holstebro Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45150615

Send til en kollega

0.064