23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Svag vækst, men større tro på fremtiden

Dagens BNP tal viser, at første halvår 2013 ligger under niveauet for første halvår 2012. Væksten i 2013 tegner dermed til at bliver meget beskeden.

Regeringens forventninger til 2014 er en vækst på 1,6 pct., men kan danskerne tro på disse forventninger med en stram finanspolitik?

2013 tegner til at blive endnu et hårdt år, hvor væksten ikke kommer tilbage, som det ellers var forventet. I første halve år af 2013 ligger BNP 0,2 pct. lavere sammenlignet med første halvår 2012.

- Det kommer ikke som en overraskelse, at BNP ligger lavere sammenlignet med 2012. Vores branche har oplevet et meget skidt første halvår af 2013. Vi har også vore bange anelser om BNP væksten i 2014 med den finanspolitik, der er lagt op til af Regeringen. Det er efterhånden svært at tro på, at Regeringens forventninger til væksten ikke nedjusteres atter engang, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Byggeriets konjunkturindikator viser, på samme måde som i foråret 2012, et svagt tegn på, at forventningerne til ordrebeholdningen er stigende. Beskæftigelsesforventningerne viser tegn på, at der ikke rigtigt sker de store ændringer. Dertil oplever 67 pct. af virksomhederne i byggeriet ikke produktionsbegrænsninger.

- Det er positivt, at byggeriet ser mere positivt på ordrebeholdningen i den kommende tid, men alt andet ville også være mærkværdigt, når man ser på de seneste kvartalers aktivitet. Jeg mener fortsat, at Regeringen bør fokusere på privat indenlandsk aktivitet i stedet for offentligt forbrug, og som jeg tidligere har udmeldt er en fordobling af Håndværkerfradraget en mulighed for at skabe denne aktivitet og beskæftigelse i en branche som byggeriet, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047