23948sdkhjf
Del siden
Annonce

7.500 timer – så først var rendegraveren klar til udskiftning

5.500 ”overtimer” blev facitlisten for den gamle JCB 4CX rendegraver hos Skals Murer- og Entreprenørforretning A/S, inden der kom en ny i stalden

Skals Murer- og Entreprenørforretning A/S har en historik på 40 år, og i de 26 af dem har JCB været det foretrukne maskinmærke. Derfor var det heller ingen overraskelse, da de to brødre Lasse og Heine Sørensen valgte at investere i en ny JCB 4CX rendegraver. Men i stedet for, som firmatraditionen byder, at skifte til en ny, når den gamle havde kørt 2.000 timer, fik den gamle rendegraver lov til at køre 7.500 timer, inden der blev købt en ny. Forklaringen er, at brødrene ville vente på, at JCB fik den nye Tier 4 motor klar, så de kunne få adgang til den nyeste og mest brændstoføkonomiske motorteknologi.
”Og hvorfor skulle vi egentlig skifte, når vi kunne køre 7.500 timer uden ret meget andet end den almindelige service”, siger Lasse Sørensen, som sammen med broderen Heine overtog forretningen efter faderen i 2008.
Skals Murer- og Entreprenørforretning lægger vægt på at være en lokal forretning. Det er også en alsidig forretning med mange forskellige arbejdsopgaver fra nedbrydning over ledningsarbejder til byggeri. Traditionelt løser virksomheden mange opgaver for Energinet.dk, som driver det tidligere DONG gaslager i Lille Thorup. Gasledninger skal frilægges hvert femte år til kontrol og arbejdsmiljøtilsyn, og de opgaver udfører Sørensen-firmaet tit.
Optimal komfort
”Vi har kørt JCB siden 1987, og næste år kan firmaet fejre 40-års jubilæum. Da vi ikke har ry for sådan at lave om på alting hele tiden, betyder det også, at vi har medarbejdere med lang anciennitet. Den faste fører på rendegraveren har således været her siden 1994”, fortæller Lasse Sørensen.
For at give maskinføreren et optimalt arbejdsmiljø har Skals Murer- og Entreprenørforretning A/S valgt at få påmonteret det såkaldte Double Commander system på den nye rendegraver. Det betyder, at styringen kan vendes rundt, så maskinen betjenes lige så let bagud som fremad. I praksis betyder det, at føreren kommer til at vende og dreje sig mindre, men kan arbejde med bagudrettede redskaber lige så nemt som de foranmonterede.
Flere JCB-maskiner i drift
Skals Murer- og Entreprenørforretning A/S har i alt fire JCB-maskiner i drift. Ud over rendegraveren er det en JCB 8020 minigraver, en JCB 8080 ZTS 8,5 tons gravemaskine på bælter og en JCB 525 B teleskoplæsser.
”Teleskoplæsseren er fra 1987, men kører stadig fantastisk. Derfor bliver den heller ikke skiftet ud lige med det samme. Det hænger også sammen med, at vi synes, at Nicolaisen & Larsen A/S yder en god service. For eksempel kommer montøren her og laver service på alle maskiner på én gang, så vi sparer tid og omkostninger. Den bedste reklame er vel, at vi har handlet igen og igen hos firmaet. For os betyder det også meget, at en aftale er en aftale, uanset om den er skrevet ned eller indgået med et håndtryk”, slutter Lasse Sørensen, Skals Murer- og Entreprenørforretning A/S.
Billedtekst: Den nye JCB 4 CX rendegraver ved leveringen. Lasse Sørensen fra Skals Murer- og Entreprenørforretning A/S afleverede selv den gamle rendegraver hos Nicolaisen & Larsen A/S i Ulfborg og tog den nye med hjem.

Reesink Construction
Holmegade 58
6990 Ulfborg
Holstebro Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45150615

Send til en kollega

0.032